Nyss hemkommen från Rom där jag bland annat fick uppleva det första större snöfallet på 26 år i staden vilket bland annat stoppade biltrafiken men också stängde till exempel Colloseum och St. Peterskyrkan. Och det ställde till det även för mina planer men lite öl hans med.
Första stopp blev Open Baladin tio minuters promenad från Piazza Venezia. Baladin är väl något av pionjärer när det kommer till craft beer i Italien, en del av deras öl har ju till och med nått Systembolaget. Väl på plats så finns ett stort utbud av Baladins egen öl på fat och flaska men också en del brygder från andra italienska bryggerier på fat. Styvt tjugo kranar och tre stycken cask på det, alla stilar av öl finns representerade. Hamburgarna var helt ok men jag den verkliga behållningen var deras egengjorda potatischips som var delikata. Väl värt ett besök!
Från Baladin gick färden över Ponto Sisto till Bir & Fud och Ma Che Siete Venuti A Fa. Båda ställena har ett stort utbud av italiensk craft beer på både flaska och fat, öl i alla stilar. Ma Che Siete hade ett rätt bra utbud av craft beer utanför italien också, bland annat fanns Alesmiths Hawaii Speedway Stout på tap. Lade inte märke till "utländsk" öl på Bir & Fud men det fanns kanske där med. Åt inte på dessa två ställen men precis som i fallet med Open Baladin så kan jag verkligen rekommendera ett besök om du är nyfiken på den italienska ölscenen.
Till sist han även Be. Re. med, alldeles i närheten av St. Peterskyrkan och slutstationen för spårvägslinje 19 Piazza del Risorgimento. Även här hittar du ett tjugotal italienska craft beer på tapp, men med ett begränsat flaskutbud. Maten här bestod av ett tjockare pizzabröd som fylldes med olika italienska fyllningar. Gott men rätt små portioner.
Italienska ölscenen lever verkligen, långt ifrån bara vin i det landet numera!