Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Agö

Medlem
Lite om gårdagens middag på Kong Hans. Kvalitet rakt igenom.

- Fullständigt prickfri service. Vid ankomst stod kockarmadan och hälsade oss välkomna. Glasen var aldrig tomma. Kunnigt utan att vara långrandigt/pretentiöst i presentationerna. Extra plus för tranchering och flambering vid bordet samt vägledning genom ostvagnen. Det klassiska, fyra-fem servitörer vid varje servering trots att vi var två i sällskapet.

- Miljön är otrolig. Stora bekvämta bord, sköna stolar, vas med blommor, stearinljus, mysigt men samtidigt sobert. Full pott.

- Maten, ett eldorado om man som jag gillar klassisk fransk mat. Vintersäsong innebär fokus på fisk- och skaldjur, foie gras, duva, vintertryffel. Vi tog femrättersmenyn som inleddes med sex-sju snacks (ostron, vaktelägg med caviar, foie gras, comtékräm med vintertryffel, pain d'épices med tartar, smördeg med vintertryffel (igen!). Följt av en ljuvlig torskrätt med spenat, carpaccio på pilgrimsmussla (och vintertryffel...), smördegsinbakad foie gras, duva i fyra serveringar och avslutningsvis ost samt flamberad ananas med kokosglass och baba au rhum.

- Pris för två inkl. dricks och vinmeny, 6600 DKK. Det är dyrt men en helkväll i perfektionens tecken.

upload_2018-1-26_23-43-31.png


upload_2018-1-26_23-44-21.png


upload_2018-1-26_23-45-3.png


upload_2018-1-26_23-45-55.png


upload_2018-1-26_23-46-38.png


upload_2018-1-26_23-47-10.png


upload_2018-1-26_23-47-43.png


upload_2018-1-26_23-48-32.png


upload_2018-1-26_23-49-5.png


upload_2018-1-26_23-49-34.png


upload_2018-1-26_23-50-43.png


upload_2018-1-26_23-51-20.png
 

Agö

Medlem
Hur såg vinmenyn ut, kommer du ihåg det?
Ja, vinlistan (och särskilt champagnelistan) är enastående. De kör två olika vinpaket, ett enklare och ett premiumpaket. Valde det enklare.

- Legras BdB som champagne (ingick ej)
- 2014 Michel & Stephane Ogier Condrieu La Combe de Malleval (till torsk med spenat)
- 1992 En Tirage Extra Brut Russian River Valley (till carp. på pilgrimsmussla)
- 2016 Rinaldi Dolcetto d'Alba (till smördegsinbakad foie gras)
- 1997 Chateau Leoville-Las Cases 'Clos du Marquis' (till duva i fyra serveringar, fick en skvätt till osten också)
- Oremus Tokaji Tokaji Late Harvest 2013 (till flamberad ananas, kokosglass, baba au rhum)

 

Jönsson

Medlem
Ja, vinlistan (och särskilt champagnelistan) är enastående. De kör två olika vinpaket, ett enklare och ett premiumpaket. Valde det enklare.

- Legras BdB som champagne (ingick ej)
- 2014 Michel & Stephane Ogier Condrieu La Combe de Malleval (till torsk med spenat)
- 1992 En Tirage Extra Brut Russian River Valley (till carp. på pilgrimsmussla)
- 2016 Rinaldi Dolcetto d'Alba (till smördegsinbakad foie gras)
- 1997 Chateau Leoville-Las Cases 'Clos du Marquis' (till duva i fyra serveringar, fick en skvätt till osten också)
- Oremus Tokaji Tokaji Late Harvest 2013 (till flamberad ananas, kokosglass, baba au rhum)
Härligt. Ser lockande ut. Tack!
 

rosenstam

Medlem
Ja, vinlistan (och särskilt champagnelistan) är enastående. De kör två olika vinpaket, ett enklare och ett premiumpaket. Valde det enklare.

- Legras BdB som champagne (ingick ej)
- 2014 Michel & Stephane Ogier Condrieu La Combe de Malleval (till torsk med spenat)
- 1992 En Tirage Extra Brut Russian River Valley (till carp. på pilgrimsmussla)
- 2016 Rinaldi Dolcetto d'Alba (till smördegsinbakad foie gras)
- 1997 Chateau Leoville-Las Cases 'Clos du Marquis' (till duva i fyra serveringar, fick en skvätt till osten också)
- Oremus Tokaji Tokaji Late Harvest 2013 (till flamberad ananas, kokosglass, baba au rhum)

Funkade Tokajern till all alkohol i desserten? En baba kan vara väldigt alkoholstark...
 

Homer

Medlem
Rekommenderad av Guide Michelin smäller naturligtvis inte lika högt som en stjärna,
den här restaurangen hade dock en stjärna tidigare och jag har ätit på sämre som fortfarande har stjärna.
Paris House, Michelin Recommended, Fine Dining, Woburn, Bedfordshire (ca 45 min norr om London)
Fantastisk sommelier insisterade på att vi skulle prova en massa olika innan bestämde oss
även efteråt "eftersom du gillade den där måste du prova den här"
De har avsmakningsmenyer med upp till 14 rätter, denna gången blev det lunch.


6 COURSE £49 per person, lunch only

HALIBUT
Rhubarb, Fennel & Saffron

MISOYAKI
Teriyaki Mushroom, Israeli Cous Cous & Misoyaki-Truffle Glaze

OXTAIL
Braised Oxtail, Golden Turnip & Dumplings

DUCK
Swarbrick Duck with Kumquats Celeriac & Black Cardamon

ARTISAN CHEESE
Artisan Cheeses & Garnishes, Individually or to Share £12/£18 Supplement •

CARROT
Kuromitsu Sugar, Buttermilk & Carrot Sorbet

S’MORE
Chocolate, Fudge, Marshmallow & Graham Cracker


Paris House 1.jpg
Paris House 2.jpg
Paris House 3.jpg
Paris House 4.jpg
Paris House 5.jpg
Paris House 7.jpg
Paris House 8.jpg
Paris House 9.jpg
Paris House 10.jpg
 

TDB

Medlem
Vi körde Le Normandie och Sra Bua för 1 år sedan. Måste säga att det är rätt generösa med stjärnorna i Bangkok. Skulle säga att i en annan stad vore Le Normandie 1 stjärna och Sra Bua recommend restaurang.

Le Normandie är väldigt lyxigt, så det är perfekt för en romantisk middag, men maten håller inte riktigt måttet. En liknande restaurang är Caprice i Hong Kong på Four Seasons, även på Caprice får man betala lite mer för stället, än matkvalitén. Men Caprice är ändå helt klart en nivå över Le Normandie och de har båda 2 stjärnor.

Ingen av Bangkok restaurangerna är något jag kommer gå tillbaka till. Gaggan är jag dock sjukt sugen på att prova nästa gång vi är i Bangkok!
2ab45c32e7242068de273035f933aeb8.jpg


Jeg var på Gaggan for 10 dager siden. Det var litt av en opppevelse! Her er menyen. Av 25 retter ble kun to servert med bestikk. En av rettene ble akkompagnert med musikk fra Kiss og instruksjon om hvordan man skulle spise den.. «Lick it up, lick it up»
 
Toppen