Senaste nytt

Hotell och andra tips i Tokyo och Seoul?

jimmy_h

Medlem
Hej!

Ska besöka Tokyo och Seoul under 2 veckor i Augusti och behöver tips på var man ska bo och vad man ska hitta på.
Det blir 10 dagar i Tokyo (eller annan ord i Japan) och 3 dagar i Seoul

Tack!
 

011430121

Medlem
Jag har arbeta i ett japanskt företag, har besökt Tokyo ca 10gånger, mitt favorit hotell i Tokyo är
New Grand Prince Takanawa som ligger vid Shinagawa station.
När Du besöker Japan, så passa även att besöka flera städer än Tokyo!
Men det finns fins en verklig Japan kännare här på forumet, Du kommer att få den bästa informationen som någon kan ge från honom!
Trevlig resa!
TOP | Grand Prince Hotel Takanawa
 
Last edited:

Paul

Medlem
I Tokyo och Seoul har jag bott på två ganska lika hotell i avseendet att de båda hade ganska små rum, var otroligt centralt belägna och hade det "man behöver" trots den lilla ytan, som platt-tv, skön säng, kyl, gratis internet (tråd i Tokyo 2009, Wifi i Seoul 2012). Framförallt var de båda väldigt prisvärda. Trivdes dock lite extra bra på hotellet i Seoul. Hotellet i Tokyo heter Sunroute Plaza Shinjuku och hotellet i Seoul heter Ibis Ambassador Myeong-dong.
 

Dr. Miles

Expert

m10

Medlem
Om det är första gången i Tokyo så rekommenderar jag dig att bo i Shibuya eller Shinjuku. Inte de billigaste områdena vad gäller boende, men mycket att se och väldigt smidigt att ta sig till andra delar mha tunnelbana/tåg.

Och vad du ska hitta på… Well, vad är du intresserad av?

Välkommen till Tokyo – världens (förmodligen) bästa stad!
 

jimmy_h

Medlem
Tack för alla tips!
Självklart vill jag passa på att se så mycket som möjligt av denna gigantiska stad. Allt från typisk sightseeing till att bara promenera runt till att besöka badstränder ifall det är för varmt.
Har ni några restaurang tips?
 

Chris81

Medlem
Trevligt med Tokyo! En fantastisk stad på många sätt. Inte minst om man uppskattar bra mat och shopping.

Jag bor ofta på Best Western Astina Shinjuku, som brukar erbjuda bra priser och som ligger centralt "mitt i smeten". Det är ett ganska nytt och fräscht hotell och en av de bättre i mellanklass-segmentet - ger dessutom 300 EB-poäng / natt :) Skulle dock rekommendera att du läser lite om de olika områdena och väljer ett hotell i det område som blir mest praktiskt för dig.

Ett tips när det gäller att ta sig runt är att skaffa ett Suica-card, som är ett RFID-kort som man fyller på med resepengar. Man blippar det när man passerar in- och ut ur tunnelbana och tågstationer och den drar automatiskt rätt belopp. Väldigt mycket smidigare än att behöva köpa biljett varje gång. Går även att köpa förfriskningar i vending machines samt betala på convenience stores i anslutning till stationerna med kortet.

Maten är halva nöjet med Tokyo och man får väldigt bra värde för pengarna, oavsett om det är snabbmatshak eller mer eleganta restauranger. Rekommenderar speciellt ett besök på Kyuubei Sushi i Ginza som är en av Tokyos bättre sushirestauranger, utan att vara överdrivet dyrt. Hotellet kan hjälpa till med reservationer. Rekommenderar även ett besök på någon av Yakiniku-kedjan Jojo-en's restauranger - ett säkert kort för högklassig Yakiniku (något helt annat än de äckliga köttslamsor som serveras i Sverige). För fler restaurangtips så är följande sida bra - Tokyo Travel Guide & Reviews - Sunnypages.jp.

Det enda tråkiga med att åka i augusti är att det oftast är fruktansvärt varmt och fuktigt. Ett trevligt mål för dagsutflykt eller en övernattning kan då vara Nikko, som sannolikt har japans häftigaste tempel och väldigt vacker natur. Det ligger en bit upp i bergen där det är något svalare än i Tokyo. Se upp för aporna bara - för några år sedan blev min mamma jagad över en bro av fem fula apor som inte uppskattade vår närvaro :)
 
Last edited:

jimmy_h

Medlem
Tack! Nikko låter väldigt intressant på grund av värmen :)
Hur tar ni er dit och ska man stanna över där några nätter? Eller är det en endags tur?

Hur varmt är det egentligen? visst att det står 35 grader och hög luftfuktighet, men vad betyder det i praktiken? Att man inte kan gå utanför dörren utan att få värmeslag?
 
Toppen