Senaste nytt

Budgivning på business och First platser after take off

ACervin

Medlem
Att äta middag ensam är aldrig kul även om man är i ett kyligt Melbourne. Men man läser gärna tidningen. Hittar en artikel om ett nytt sätt, i alla fall för mig, att sälja C och F platser. Efter "boarding completed" påbörjas budgivning på tomma platser. Tydligen verkar det som en del economy passagerare är beredda att betala ungefär dubbla economy biljettpriset (dvs om man betalat 6000 för sin biljett kan man tänka sig samma summa som tillägg för att uppgradera) för att flytta fram. En riktig vinst situation för flygbolaget menar man eftersom stolarna annars gått tomma. Men betyder det att fler avstår från att köpa C i första läget? Har någon erfarenhet av detta? Enligt artikeln är det ett kanadensiskt bolag som har börjat.

artikel.jpg
 

Lukas2

Medlem
Låter lite märkligt faktiskt, är det sant? Ser bara framför mig, lite lätt lagom kaotiskt i kabinen, och att det skulle kunna göra att planet fördröjs, ifall budgivningen skulle pågå länge. Så på rakarm låter det lite konstigt i mina öron, men kanske funkar och är bra?
 

Dr. Miles

Expert
Jag har ett svagt minne om Singapore Airlines skulle införa casino onboard via deras IFE och man även skulle kunna vinna uppgradering av säte.
Har det blivit något av det?
 
Man kan väl lösa det på ännu snyggare och diskret sätt: vid gaten ungefär strax före boardingen ropar man ut att alla som önskar att buda på en upgrade lägger sina 3 bud och sen när man passerar gaten så får man nytt borading kort vid vinnandet. Det blir diskret och effektivt för alla.
 
Toppen