Senaste nytt

Air France & KLM lanserar trådlöst internet ombord

Jacob

Medlem
Air France & KLM meddelar idag att man kommer lansera trådlöst internet ombord på sina långdistansplan. De första flygplanen att utrustas med trådlöst internet blir två Boeing 777-300, ett flygplan från respektive flygbolag. Installationen väntas vara klar i februari 2013 då passagerarna får möjlighet att testa tekniken och ge feedback.

Internettekniken är utvecklad av Panasonic Avionics.
 

Palazzi

Medlem
Håller med två föregående skribenter. Visst är det bra med feedback innan man satsar.....men ibland finns inte tid. Man riskerar ju att tappa ett konkurrensmedel om man ligger flera år efter andra bolag. Det borde väl räck att analysera andra flygbolags kunder?? Internet på planet är väl inte så komplext och individuellt så att de som reser LH gillar det, men inte AF-passagerare....
 

airborn

Medlem
tråkigt att SK skrotade sina planer med Internet på sina långdistansplan och ändrade strategi till kortdistansplanen för att ta upp konkurrensen med DY. Tror att samtliga större bolag lär komma med detta innan SK beslutar sig för att införa det.. till och med FI annonserade för 4 dagar sedan om att de kommer att införa detta på sina plan.

..men skulle AY införa detta så tror jag nog att det skulle bli mer fart i SK
 

Jacob

Medlem
Och idag är det premiär för trådlöst internet ombord på Air France och KLM. Premiärflygen går till New York (Air France flyg AF 012 kl 10.35) och till Panama (KLM flyg KL 757 kl 13.05) ombord på två Boeing 777-300.

Systemet finns tillgängligt när planet nått 20.000 fots höjd och kostnaden ligger på 10,95 Euro för en timme eller 19,95 Euro för hela flygningen.
 

Jacob

Medlem
Idag är det premiär för trådlöst internet ombord på Air France och KLM. Det nya systemet kommer testas och utvärderas under 2013 ombord på två Boeing 777-300 flygplan. Systemet finns tillgängligt när flygplanet nått 20.000 fots höjd och erbjuder förutom internetuppkoppling även live TV med nyheter och sport samt information om flygbolagen och olika destinationer.…
 

Ricci

Medlem
"Systemet finns tillgängligt när planet nått 20.000 meters höjd"

Det är väl 20 000 feet?:)
(Jag tror 777 har svårt att nå 20 000 meter)
 
Toppen