Senaste nytt

Flybe lägger ner Skellefteå-Karleby-Helsingfors

Jacob

Medlem
Den 21 juni går sista avgången på linjen mellan Skellefteå och Karleby-Jakobstad som sedan fortsätter till Helsingfors. Anledningen uppges vara bristande passagerarunderlag. Linje har trafikerats i samarbete med Finnair med en ATR-72.

Enligt Skellefteås flygplatschef har man dock redan inlett förhandlingar med andra flygbolag om att återuppta linjen och förhoppningen är att stoppet blir kort. Linjen har trots allt överträffat förväntningarna och skulle kunna drivas lönsamt om en mindre flygplanstyp användes. I Helsingfors finns dessutom anslutningsmöjligheter till Finnairs övriga linjenät.

Källa: SVT
 

Gnopps

Medlem
Lustigt hur en linje kan överträffa alla förväntningar men ha för litet underlag. Vi får se om det blir på nytt då.
 

Jacob

Medlem
Det kan ha med stoppet i Karleby att göra också. Antal passagerare från Skellefteå har varit som förväntat men inte antal passagerare från Karleby och därmed har linjen sammantaget blivit olönsam.

Man kanske inte fyller upp en ATR-72 på en direktlinje Skellefteå-Helsingfors men kanske en Jetstream eller en Saab 340.
 

FF#1

Medlem
Synd att den inte funkade, har senglat på att utnytja Finnair erbjudanden med utresa SFT, klart ett intressant alternativ för de som bor i norr.
Hoppas att det kommer igång igen.
 
Toppen