Senaste nytt

Snart kommer även flyglinjen Torsby-Tallinn

Jacob

Medlem
Idag fick Torsby flygplats klartecken av Tullverket att bedriva internationell trafik på flygplatsen. Tillståndet innebär att Torsby Flygplats får bedriva internationellt trafik med samma flygbolag och flygplanstyp som i dag.

Detta möjliggör att estniska flygbolaget Avies, som flyger linjen från Torsby till Stockholm, kan öppna en flyglinje från Torsby till Tallinn. Flygbolaget behöver hur som helst transportera deras flygplan till Tallinn över helgen för service och då kan man lika gärna ta med weekendresenärer från Värmland.
Liknande upplägg finns idag i exempelvis Sveg och Pajala.

Källa: Sveriges Radio
 

henrik l

Medlem
Hmmm, detta får mig osökt att tänka på en gammal klassiker med Killinggänget:D Eller så är man bara fördomsfull:eek:
 

Jacob

Medlem
Avies Sverige flyger den upphandlade trafiken på bland annat Torsby i Värmland. Enligt planerna skulle den kompletteras med egna flygresor till Tallinn i Estland. Men den första turen i torsdags ställdes in.

Källa: Flygtorget » Flygnyheter » Flygnyheter » Avies ställer in flygresor Torsby - Tallinn

Bra start för denna linje. Även övriga tre flygningar i juni har ställts in då planet (Jetstream 32) har fått tekniska problem.
Spännande, med tanke på att det är på fredagar som flygningen går från Torsby till Tallinn.
 

Agö

Medlem
Flygtorget är experter på fel :cool:

Av denna artikel från SVT:s Värmlandsnytt framgår att "flygbolagets ordinarie flygplan är trasigt och bolaget ordnar bara ersättningsplan för linjetrafiken till Stockholm". Det kallas väl omtänksamhet om kunderna och ger ett seriöst intryck :rolleyes:

Inställt Tallinnflyg - Nyheter | SVT.se
 
Toppen