Senaste nytt

Enkelbiljetter long haul

henrik l

Medlem
Den här typen av biljetter, enkel long haul, brukar för det mesta vara relativt dyra. Men satt och lekte lite igår på BA-sidan och såg att så inte alltid är fallet. Gjorde en randomsökning den 5/10 GOT-HKG enkel, samt vice versa och fick fram följande.

GOT - HKG WT: Ca 13 000 kr WT+: Ca 25 000 kr

HKG - GOT WT: Ca 6 100 kr WT+: Ca 9 100 kr

Med andra ord slipper man undan hyfsat billigt att om man startar från rätt ställe. Observera dock att de första priserna som anges från HKG är utan det bränsletillägget:mad: Noterade även att det går att hitta biljetter för samma pris den närmaste veckan.

När kan man då tänkas ha behov av en sån här biljett? Eftersom man kan ta ut bonusresor enkel väg med BA, så kan man alltid köra en enkel i F till HKG och sedan köpa en enkel biljett tillbaka, om man inte vill bränna en massa Avios. Hur det ser ut för övriga bolag, eller från andra destinationer med BA har jag inte undersökt närmare.

Undersökte även enkel i CW HKG-GOT, men därvar prisbilden helt annorlunda.
 

Dr. Miles

Expert
Just från Hong Kong är extrabilligt att hitta enkelbiljett då det finns uppsjö av flygbolag och Hong Kongs myndighet reglerar bränsletillägg för utresa från Hong Kong.

Förr kunde jag hitta Air Chinas enkelbiljett till Stockholm från Hong Kong för ca 3.100 SEK inkl. skatter men nu kostar den billigaste biljetten(Aeroflot) runt 4.000 SEK inkl. skatter
 

Dr. Miles

Expert
Det är synd att bmi lämnar Star Alliance om två dagar. :(
Det har varit mycket händigt att använda bmi miles i kombination av Miles+Cash och oneway award.

Enkelresa award mellan Asien och Stockholm med SWISS Business class hamnade ungefär mellan 5.000-6.000 SEK inkl. Cash, skatter och inköpskostnad av miles.
 
Toppen