Senaste nytt

Tips på "utflykt" från Hong Kong i februari

Gus

Medlem
Jag, min fru och vår då 1-åriga dotter har bokat en tripp till Hong Kong under pågående SAS-poängrea, 9 nätter i februari.

Vi har redan besökt Hong Kong och 9 nätter verkar vara lång tid att spendera i Hong Kong. Nu söker jag tips på "utflykt" som vi kan göra, lämpligen i sex dagar. Ska vi flyga till Hainan eller till Shanghai tro? Okinawa? Några andra tips? Vi har ca 80 000 British Airways-avios till vårt förfogande, men betald ekonomiklassbiljett går lika bra.

Jag har kollat på Hainan, det finns gott om bonusflyg till Haikou men lite sämre utbud till Sanya. Är det stor skillnad på de olika regionerna? Det finns Hilton DoubleTree (Jag är Diamond-medlem) med härliga vattenland för dotter (och för oss) på vardera ställena för ca 700 kr natten. Jag har förstått att Sanya har lite finare stränder? Om jag endast hittar flyg till Haikou så kan man åka tåg mellan de olika städerna om jag förstått rätt?
 
Last edited:

NyfikenGrau

Medlem
Jag är verkligen ingen expert på regionen, men vi var i Hong Kong februari förra året och kombinerade med västra Filippinerna, där vi tyckte att Coron/Busuanga (40 min flyg från Manila som i sin tur är 2,5 tim från HK) var höjdpunkten. Fantastiskt fin ö, gott om resorts. Torrt och soligt i februari.

coron - Google-Suche
 
  • Gilla
Reactions: Gus

JacobGBG

Medlem
Som agehall nämner så spelar visum in om ni vill till Kina proper. Om det däremot skulle vara värt besväret så är Sanya en knapp timmes flygtur bort. Antagligen en av de populäraste semesterorterna i landet.

Lägg på ytterligare en timme så är ni i Vietnam, fast då börjar det bli mer än "utflykt".
 

Dr. Miles

Expert
Jag vet inte om jag skulle rekommendera kina - då krävs ju visum för er...
Ja, speciellt när @Gus tycker att ca 4.100 SEK för Hong Kong-Haikou T&R är dyrt.
Kinesiskt visum kostar väl runt 1.300 SEK per person för svenska medborgare nuförtiden?
(Jag behöver inte kinesiskt visum för vistelse under 15 dagar så jag vet inte om priser).
 

nota bene

Medlem
Hur är det med Macao numera..?..
Inga problem att ta sig till... Kul för en natt eller två, men sedan brukar jag tröttna. Har typ 5 nätter per år där i jobb.

Gamla staden är charmig och finns bra mat. Casino är fascinerande men plastigt och kul första gången...

Vietnam eller Laos/Burma/Kambodja är väl lite mer spännande destinationer, och Filippinerna eller Hainan mer uppenbara alternativ. För sol och bad är nog de två sistnämnda bättre. Japan vid denna tidpunkt är mera lämpat för skidåkning än badande...
 
Toppen