Senaste nytt

Besöka Singapore men bo i Johor Bahru?

TjudöBoy

Medlem
Planerar en mellanlandning i Singapore i oktober (2 nätter) å har funderat lite på om man skulle kunna bo i Johor Bahru men "vistas" i Singapore under dagarna!?
Hilton (Double Tree) samt Marriott (Renaissance) har riktigt bra priser om man jämför med ocker priserna d tar i Singapore.
Någon som har erfarenhet av detta?
 
Gjorde det för elva år sedan när jag var på en backpackerresa. Det är ganska drygt att resa över, då det kan vara långa köer, både i immigrationen såväl som i bilköerna, och Johor Bahru ligger inte vid Singapores "centrum", utan i "andra hörnet". Så, det är väl upp till hur du värderar transporttiden.

Sedan har jag hört ryktesvägen att Singapore inte tillåter två inresor samma dag numera, kolla så att inte Malaysia även kör på det.
 

m10

Medlem
Går absolut att göra det. Ta med fördel tåget till/från JB från/till stationen på andra sidan gränsen; tågresenärer har egen immigration och slipper köa med alla bussresenärer, vilket kan vara åtskilliga hundra vid peak hours. Tåget tar 5ish minuter. JB i sig är imho inget att hänga i någon julgran. Lätt att ta sig från stationen i norra SG till… vad det nu är man vill se.
 

Jonas C

Medlem
Skulle absolut inte göra detta. Nästan lika dumt som att besöka Singapore, men bo på Batam i Indonesien. Var i Singapore i somras och bodde hos en vän i Jurong West, som ligger i nordöstra delen av landet. Resan till centrum med MRT tog cirka en timme, så det lär nog ta betydligt längre tid om man vill ta sig in från Johor. Lägg dessutom på tiden för pappersarbete med att fylla i tullformulär varje gång man passerar gränsen.

Vilka datum tänker du besöka Singapore? AirBnB är annars ett bra alternativ om du inte vill betala dyra hotellpriser.
 
Toppen