Senaste nytt

Barnvänlig ö för en veckas sol, god tillgänglighet från Aten?

Volatyle

Medlem
Hej,

Har fått tag i rätt bra biljetter till Aten för oss 4 (2 vuxna, 2 småttingar). Tar tacksamt emot förslag på en Ö i hyfsad närhet från Aten att spendera en vecka. Ska inte ta allt för lång tid att ta sig dit med utgångspunkt Aten, och bra sol/bad/restaurang samt hotellmöjligheter.

Ni som varit mycket i krokarna (har själv bara varit i Aten vid olika tillfällen i tjänsten) - vad skulle ni satsa på?`

Förslag och tips tas emot med varm famn.
Vol
 

Volatyle

Medlem
Svarar mig själv med ett förslag (ifall nån annan hittar tråden i framtiden). Hittat lite info om ön Aegina som ligger precis utanför Aten och tydligen dit många greker själva åker, relativt oexploaterad för just turister - men ska vara en genuin ö hursomhelst - gräver vidare givetvis, men skulle någon ha input på Aegina eller andra öar så tar jag som sagt tacksamt emot...
 

Volatyle

Medlem
Poros är ett annat alternativ som också ligger utanför Aten.
Man åker dit med en katamaran för persontrafik alternativt större färja som tar bilar också.
Det är nästan 20 år sen jag var där själv och åkte med "Flying Dolphin" så jag säger inte så mycket mer!!

Ο Πόρος Σήμερα
Lustigt nog satt jag just och kollade på poros! Hur upplevde du ön i övrigt? Restauranger, hotell, stränder?
 
Jag var en vecka på Egina sommaren 2002/2003. Vad jag minns så var det en väldigt lugn ö. Vi gjorde en utflykt till fots för att kolla in tempel och åkte även på ngn båttur runt öarna i närheten. De har specialiserat sig på odling av pistagenötter, så det är ett tips att köpa med sig lite hem. Har för mig färjan från Pireus tog ett par timmar.
 

nota bene

Medlem
Sifnos och Serifos faller också in på din beskrivning. Har varit några gånger på Sifnos och det finns gott om bra mat, stränder och är lätt att ta sig runt till fots, med cykel, hyrbil eller moped. Serifos har jag bara varit på över dan, men ön verkar vara likvärdig.

I princip är en bra utgångspunkt att kolla på öar utan flygplats med båt från Piraeus, då detta gör att det i princip inte finns charterturister och kedjehotell.
 
Toppen