Senaste nytt

Någon på BC som har flugit i ett sådant här?

Bland det häftigaste jag varit med om är en segelplansflygtur med en aerobatics kille, en grej han gjorde var att åka rakt upp tills det stallade och vände nosen rakt ner, det ögonblicket när planet vände kändes det som om hela världen stannade, det blev helt tyst, tyngdlöst och stilla. Och sen gick det nedåt som fasen :D

Ett tips är att inte slarva med trepuktsbältet, man vill inte ramla ned när de rollar, det är en obehaglig upplevelse att smacka in i plexiglaset ett par hundra meter ovanför landbacken. Eller så tänder man kanske på såna kickar :eek:
 

Traveller

Medlem
Flög detta på Nya Zealand i December förra året. 3000 meter upp precis vid cloud base efter att ha snurrat och snurrat och snurrat med uppvindar. Fantastisk känsla av spänning och att vilja kräkas då vi gjorde två loopar i rad. Att flyga själv, vilket jag gjorde i trettio minuter, var häftigt dock..
IMG_9465_1024.jpg
IMG_9470_1024.jpg
IMG_7704_1024.jpg
IMG_9472.jpg
 

Westerberg

Medlem
Japp! För de som vill testa på har segelflygklubben i Västerås en av de bästa starterna, istället för att bli uppdragen bakom en Cesena etc så vinschas man upp 0-100 på någon sekund!

Rekommenderas starkt för er i trakterna!
 

malmokalle

Medlem
Under en kryssning i Kariben så fanns det i Puerto Rico en snubbe som erbjöd oss en tur i ett flygplan av samma typ som Charles Lindbergh korsade Atlanten med 1927. Vet om det stämmer, men en gammal kärra var det:rolleyes:.

Hur kul som helst var det i alla fall!

Plan1.JPG

Okulärbesiktning innan start

Motor.JPG

Motor

Instrument.JPG

Checklist completed!

Plan.JPG

Ready for Take Off

Pilot.JPG

Pilot in command

Landning.JPG

Clear to land? Djungelns lag gällde då det inte fanns någon trafikledning.
 
Toppen