Senaste nytt

London City-New York/JFK med BAs A318

Igår var jag inbokad på en Reposition mellan AMS-JFK. Och var inbokad på BA A318 service mellan LCY-JFK.
Nu är jag tyvärr inte riktigt den som är bra att skriva reportage men ville endå skriva ett par ord om denna service eftersom det var min första gång på just denna rutt.

Det började med den vanliga BA Embrarier Service mellan AMS och LCY. Inget att orda om den egentligen, snabbt och smidigt. Vid landning på LCY hade jag 4timmar i transit och loungen var full. Så fick snällt sätta mig någon annanstans i 2timmar innan min flygning var "öppen" för lounge access... lite lustigt med tanke på att jag har både BA guld och Concord Club card.. Men men, är det fullt så är det och jag hade min bok och en skön parkpänk att sitta på utanför så gick ingen nöd på mig. Till och med så jag helt sket i loungen och gick direkt till gate senare.

När man väl kommer ut på plattan och ser en Airbus 318 så kan man inte låta bli att tänka på hur liten den är och att DEN ska ta än över atlanten gör ju att man bli lite fundersam. Väl ombord så blev jag förvånad över att det inte var BA:s vanliga businessclass stolar utan alla var framåt tittande. Påminde ganska mycket om SAA stolar tycker jag. Man satt skönt och man får direkt känslan av att detta är en av BAs flaggskeps linjer. Att sträckan hette BA0001 är ju en indikation på det eftersom Concord service till JFK också hade det nummret.
Personalen ombord var det trevligaste jag mött på BA. Hjälpte utan att man frågade med väskan och fixa och trixa. Planet var i stortsätt fullt med endast en stol till övers. och en flygvärdinna sa lite skämtsamt att denna service är den enda på BA som folk aldrig checkar in baggage. Utan alla kommer med en cabinväska.

Väl i luften var servicesen riktigt bra. Det var så nära en firstclass service man kunde komma. Men dock lite "irriterande" då de har Wifi ombord och i princip alla ombord är affärsfolk som skype och jobbade med laptop. Det var även 6-7personer som hade ett möte längstbak i planet. Så det blev lite "privatjet" känsla då folk satt på golvet och stog up etcetc Jag själv spelade rabble med min flickvän i UMEÅ :)

Bortsätt från den fantastiska servicenen så har BA0001 en sak som inga andra flygningar har vad jag vet. Passkontrol på irland där de stannar för att tanka innan hoppet över pölen. FANTATISKT!!!!. Passkontrollen tog max 5minuter då hälften av planet var amerikaner och resterande hade EU pass...
När vi senare kom till JFK hade i princip alla ombord förbokat hämtning vid planet så han jag satt bredvid skulle av en händelse till samma hotel som mig så jag hängde med honom. När vi gick av planet var det bara att knalla ner för trapporna och sätta sig i en bil som körde ut oss därifrån.

Jag fick senare reda på från vår OpsC att just dessa biljetter mellan LCY-JFK ligger i firstclass området så förstår att man fick den service man fick.


--
Originalrubrik: Lcy-jfk a318
Ändrad av AHO
 
Last edited by a moderator:

sunkan

Medlem
Det låter väldigt trevligt! Tack för reportaget!

Har själv en bonusresa inbokad på lcy-jfk i höst som jag ser framemot väldigt mycket.

Mvh

Christian
 

Concorde

Founding Member
Kul att du hade en bra resa. Instämmer totalt om att det är ett suveränt sätt att ta sig över Atlanten. Gällande loubgen så finns det ingen vanlig lounge på LCY, utan gaten är själva loungen och den har exakt 32 säten. Mao är den tidiga jfk kärran full kommer du inte in förrän den har lämnat. Det är viktigt att komma ihåg att LCY jfk inte är tänkt att man ska hänga i loungen. Snarare trillar man in 10 min före avgång då check-in stänger 20 min innan avgång.
 
Tack för rapporten! Varje gång man läser om denna linje blir man ju sugen att prova, men den känns mest klockren om man bor i London och skall till NYC (eller naturligtvis vice versa).
 

MarcusC

Medlem
trevlig läsning, verkar som en smidig flight helt klart. Kostar WiFi något ombord på denna flight (apropå diskussion om bla lufthansas flynet)?

måste verkligen försöka testa denna linje, samtidig om man inte har möjlighet flyga in via LCY eller därifrån direkt tappar linjen lite i betydelse..
 

doc

Medlem
Jag skulle också gärna vilja testa denna linje. Synd bara att den inte flyger på helgerna.
 

Concorde

Founding Member
Flyg ut fredag och hem söndag. När jag testade CWLCY December 2009 bakade jag in en halv dag i London med lunch i Chelsea med bekanta, på vägen från LHR till LCY. Klockrent ;)
 

doc

Medlem
Jo, men då måste jag vara ledig både på fredag och måndag för att hinna med. I och för sig ett i-landsproblem. Låter helt klart trevligt. Ska absolut fundera på det.
 

Knucket

Medlem
Hade min bästa resa någonsin på BA001 förra året, kabinpersonalen höll superclass och jag hade inga störande möten eller folk som skypade.
 
Toppen