Senaste nytt

Vad gör man i Klaipeda ons-lör?

Impendill

Medlem
Hej!

Jag har blivit bjuden av en vän i 30-årspresent att åka med till Klaipeda i början av maj, ons-lör.
Någon som varit där som kan tipsa om vad man kan göra?

Har kikat på hotell och hittat både park inn samt radisson blu. Är CCG och priserna är bra. 956 för Radisson per natt och 308 för Park inn. Vilket ska vi välja? Vilket har bäst läge?
 
Klaipeda är inte världens mest spännande ort, men det finns delfinshow, klockmuseum, gamla stan, bärnstensmuseum (i orten Palanga som ligger 20 minuter iväg med minibuss), shopping center i västerländsk stil, etc (googla Klaipeda attractions). Om du ska vara där i 4 dagar tycker jag att du ska ta med dig lite böcker eller ladda mobilen med en bunt filmer.
 

fcx

Medlem
Klaipeda är en trevlig liten stad.

Park Inn är bra och prisvärt, men ligger rätt off om man är där som turist. Har inte besökt Radisson Blu, men antar att det är bra. Båda brukar erbjuda 2-4-1 om man är CCG.

Kan annars tipsa om Amberton Hotel som är bra, ligger centralt och är prisvärt. Skybaren där är mycket trevlig (och har bra mat).

I maj kan man promenera runt i stan, om vädret tillåter. Finns lite pubar och sådant. En del restauranger med uteservering längs vattnet.

Missa inte gallerian (akropolis). Alltid roligt att shoppa i länder med gynnsamt prisläge.

Flygplatsen är rena katastrofen. Fåtal flighter om dagen, obefintlig kollektivtrafik och taxiförare som garanterat blåser dig (om det ens finns någon taxi). Be hotellet ordna hämtning om ni flyger!
 
Flygplatsen är rena katastrofen. Tre flighter om dagen, obefintlig kollektivtrafik och taxiförare som garanterat blåser dig (om det ens finns någon taxi). Be hotellet ordna hämtning om ni flyger!
Det finns en minibuss som väntar vid ankomst och den stannar i Palanga och Klaipeda. Kommer inte ihåg vad den kostade, men det var typ 3-4 Euro. Det går även lokalbussar till Palanga, där det finns en busstation med bussar till Klaipeda och många andra ställen:

http://naujapalangosautobusustotis.lt/img/3 vietinis.pdf
http://naujapalangosautobusustotis.lt/img/4 vietinis.pdf

Flygplats heter Oro uostas och busstation heter Autobusų stotis och tidtabellerna ovan gäller alla dagar i veckan.
 

Impendill

Medlem
Klaipeda är en trevlig liten stad.

Park Inn är bra och prisvärt, men ligger rätt off om man är där som turist. Har inte besökt Radisson Blu, men antar att det är bra. Båda brukar erbjuda 2-4-1 om man är CCG.

Bokade nyss Radisson Blu för ca 900 kr natten. Hittade inget erbjudande om 2-4-1. Är det via speciella länkar?
 
Toppen