Senaste nytt

Lufthansa överväger starta lågprisbolag - Direct 4 You

Jacob

Medlem
I de stora tyska tidningarna rapporteras idag att Lufthansa överväger att starta ett lågprisbolag som fått projektnamnet "Direkt 4 You". Tanken är att flygbolaget ska ta över Lufthansas europeiska flygningar och sälja enkelbiljetter från 49 euro.

Enligt tyska Bild kan flygbolaget vara igång redan i början av 2013. Germanwings läggs i så fall ner och delar av flygplanen flyttas över till Direct 4 You. Även personalen erbjuds anställning på det nya flygbolaget.

Tanken finns även att integrera Eurowings i det nya bolaget som kan få en flotta på drygt 90 Airbus flygplan.

Källa: Die Welt samt The Local (för bra engelskspråkig sammanfattning)
 

MarcusC

Medlem
oki doki, LH verkar bli desperata...10 år efter alla andra bolag föröskte sig på starta lågprisbolag.....Varför inte använda Germanwings som redan existerar istället för att plöja massa pengar etc i ett nytt bolag ?? Eller köpa Air Berlin ;) !!
 

Palazzi

Medlem
Ja, det fungerar säkert. Från 49€ vägen är ju inte så mycket billigare än vad lufthansa flyger t.ex ARN-BER för nu... Synd bara om det blir lågkostnad/service-koncept , men med iprincip samma kostnad som på LH idag....

Hoppas dock att Germanwings blir kvar, det är smidigt och prisvärt från ARN till CGN om man vill se lite tysk fotboll över helgen :)
 

Abbe

Medlem
Tycker att Lufthansa är redan billigt nog jämfört med resten av bolagen i Europa! Du kan ofta hitta billiga biljetter om du bokar tidigt inom Europa jämfört med Sas,BA osv. Plus att du alltid får något att äta på när det gäller lufthansa.
 

Hall

Medlem
..och idag blev det klart att basen blir, eller fortsätter vara, Köln. (4U = Germanwings)

„Direct 4 You“: Lufthansa fällt Entscheidung für Köln | Wirtschaft*- Kölner Stadt-Anzeiger

Berlin var länge på tapeten och ett tag lutade det klart till BER:s fördel, men jag antar att det kändes lite oklart med flygplatsen.. :rolleyes:

Bra sätt att få tryck i förhandlingarna med facket. Nytt bolag gör att du kan anställa nya och inte med automatik behöver ta över personal från Lufthansas nuvarande europaverksamhet.
 

NyfikenGrau

Medlem
Bra sätt att få tryck i förhandlingarna med facket. Nytt bolag gör att du kan anställa nya och inte med automatik behöver ta över personal från Lufthansas nuvarande europaverksamhet.

Nja, fackförbundet som nyligen strejkat utgörs av gamla/ordinarie LH-personalen (all inrikes, all longhaul, alla linjer från till FRA/MUC samt alla "gamla" inomeuropeiska), medan alla nya lågprislinjer som startats upp i år tydligen redan har "outsourcad" personal. De berördes alltså aldrig av strejken. Dessa nya lågprislinjer ska tillsammans med nuvarande Germanwings bilda nya Direct 4U.
 

Palazzi

Medlem
DUS-BGY med det nya bolaget tar jag gärna... ARN-DUS-BGY vore smidigt.

Går att flyga ARN-FRA-BGY nu, men det kostar ca 4ggr vad en biljett till MXP/LIN kostar och då får du flyga med lågprisbolaget Air Dolomiti FRA-BGY som bara kostar 30€ under egen kod, men 200€ under LH-kod.

Undrar om man kommer åt loungerna om man flyger "Direct 4 You"...
 
Toppen