Senaste nytt

Qatar Airways utökar med 14 nya destinationer

BusinessClass

Redaktör
Qatar Airways kommer utöka sitt nätverk med 14 nya destinationer på fyra kontinenter de kommande 18 månaderna Här är nyheterna: Man startar från 3 december dagliga avgångar till Auckland som därmed blir världens längsta flygresa. Man kommer använda en Boeing 777 och bolaget säger i ett pressmeddelande att detta "kommer vara den snabbaste förbindelsen mellan Norden och Nya Zeeland".…
 
1. Varför är inte notiser som dessa undertecknade? Det ska de givetvis vara för nån form av trovärdighet
2. Den 3:e december börjar alltså Qatar flyga till Auckland, men var då ifrån? Skribenten tror att vi kan läsa dennes tankar :)
3. Längre ned i texten utgår skribenten från att Doha är utgångspunkt för alla nya linjer. Men varför står det då 'mellan Norden och nya Zeeland' i slutet på första stycket?

En enkel tumregel för skribenter: Allt du skriver som andra ska läsa ska läsas igenom en, två eller ibland tre gånger innan du kan lämna texten ifrån dig.
 

Thord

Ny medlem
@Gunnar,
Kan kanske svara lite på fråga 2 och 3 :)
2. Qatar har bara en riktig hubb och det är Doha. Säger man att Qatar börjar flyga till Auckland så finns det bara ett ställe som de kan flyga ifrån så som jag förstått det.
3. Det stämmer att det blir den snabbaste förbindelsen mellan Norden och NZ, via Doha. En förbindelse behöver inte nödvändigtvis vara ett direktflyg.

/Thord
 
Toppen