Senaste nytt

Turkish Airlines beteckning av flygplan

thsred

Medlem
Har frågat tidigare i en annan tråd om A231 men nu gäller frågan A330 och B777 så jag skapar en ny.

Är det någon som har koll på vad TKs alla beteckningar för deras flygplan betyder. Ser i ExpertFlyer att tex Arlanda ska trafikeras med 33P (A330-200 enl. TKs bokning). Är det någon spec. A330 eller bara en äldre version men gamla säten? Boeing 777 betecknas som 77B, är det samma där. Är det olika typer av 777:er? Skiljer de sig i kabinen (nya/gamla) eller är det bara något som TK har hittat på?
 

PYRZ

Medlem
De flesta av TK's a330-200 är leasade från andra bolag (Kingfisher, Jet Airways, TAM, Qatar) så konfigen ser annorlunda ut beroende på vilket av dessa plan som kommer. Tex har planen från TAM förstaklass stolar på rad 1, som inte går att välja förrän vid incheckning. Jet Airways planen har fully flat "fishbone" konfig på business stolarna.

När det gäller 777:eek:rna så har TK bara "egna" plan. De lite äldre hade Business (fully flat), Comfort (premium economy) och economy seating men de nya har endast business och economy. Men, TK ska leasa 4 st 777 från Kenya Airways som de håller på att få hem i dagarna och konfigen där är likt TK's business med vissa skillnader.

Se mer här: THY Turkish Airlines Fleet | Airfleets aviation
 

malmokalle

Medlem
Nedan kabinen i en 33J, enligt info i tidigare inlägg från @Dr. Miles en kärra från Jet Airways.

upload_2016-2-23_10-19-49.png


TK.JPG
 
Toppen