Senaste nytt

British Airways har fräschat upp sin First Lounge i terminal 5 - se bilderna

BusinessClass

Redaktör
British Airways har gett loungen ett rejält ansiktslyft. Loungen är öppen för resande på första klass och medlemmar av bolagets Gold Executive Club. Man har satt in nya möbler och mattor, polerat golven och satt in fler strömuttag. Nyrenoverade First Lounge  - Heathrow terminal 5Photo: British Airways Troy Warfield är chef för kunduplevelser hos BA,…
 

Swisser

Medlem
Det ser ju trevligt ut. Man kanske ska satsa på att förnya sitt BAEC Gold till nästa år också.
Hur är egentligen matutbudet i denna förstaklass lounge och håller den bra standard?
 

johhenrik

Medlem
Har du BAEC Gold och har aldrig varit i Galleries First..?
Det tog ett tag för mig också innan jag hamnande i GF på T5 första gången. Jag flög ihop mina BA-ben som statuslös och silver, resten av TPs gjordes på andra Oneworld. Så det är inte så konstigt, iaf inte under första året. :)

Som parentes hade jag dock varit i GF på T3 samt CCR dock innan jag hade silver ens.
 

Alf

Medlem
Jag planerar att göra min första flygnin i F med BA i sommar för stt bränna mina awards. Nu är jag lite konfunderad över loungerna man har tillgång till när man åker First. Jag trodde bara det fannas en First class lounge i T5, men när jag läser det här verkar det finnas två. Om jag har förstått det rätt så skall man besöka Concorde room för att maxa upplevelsen. Är det en egen lounge eller finns den tillsammans med någon annan lounge?

Tacksam om ni som kan det här med de fina loungerna kan komma med lite råd till en oerfaren.
 

johhenrik

Medlem
CCR är för dem med en BA F (eller CCR card). Galleries First är för BAEC Gold, samt Oneworld F. CCR är en egen lounge som du helt klart ska besöka istället för GF. Den är på samma våningsplan som GF, men du kommer in i den direkt från säkerhetskontrollen (ta höger, istället för vänster mot trapporna).

Edit: Förtydande - man kommer in i CCR via vanliga Galleries också, ifall man rör sig inne i terminalen.
 
  • Gilla
Reactions: Alf

agehall

Medlem
Det finns en Galleries First som kräver OWE eller biljett i F. Sedan finns CCR som kräver biljett i F med BA. Har du möjlighet ska du gå till CCR för den är bättre. Förvänta dig dock inte en FCT-upplevelse, för då kommer du bli riktigt besviken.

@FruAgehall tyckte CCR var helt OK tills hon varit i The Pier i HKG...
 

AABack2ARN

Medlem
Concorde lounge är enbart för dem som verkligen reser i Första Klass med British Airways. Galleries First är för dem som reser i första klass eller innehar ett kort motsvarande oneworld Emerald, typ BAEC Gold eller AAdvantage Executive Platinum.
 
  • Gilla
Reactions: Alf
Toppen