Senaste nytt

Var det verkligen bättre förr?

Jonas C

Medlem
Det talas ofta om att det var bättre förr, vilket till en viss del kan stämma. Maten och servicen var bättre, men stolarna sämre och priserna betydligt högre än idag. Ser vi på hur det var för 5-10 år sedan så var bonusprogrammen visserligen mer generösa (kommer främst att tänka på BMI Diamond Club), men det var betydligt svårare att nå status och kampanjpriser på Business Class var väldigt sällsynta.

Min personliga uppfattning är att vi har det mycket bättre idag, främst genom den demokratisering som har skett där Business Class biljetter har blivit allt billigare, samt att produkterna har blivit allt bättre. Loungerna har blivit lättare att komma åt, möjligtvis på bekostnad av exklusiviteten. Jag misstänker att det är betydligt fler människor i SAS Lounger idag än när EBG krävde 70 000 poäng utan möjlighet att nå genom segment, samt där billiga Economy biljetter endast gav 125 poäng.
 

Alf

Medlem
Det var bättre förr. (i varje fall till vissa delar)

Då kunde man resa NRK - CPH - MMA (Malmö hamn) i c-klass och få 1200 poäng för varje segment, dvs 4 800 poäng per resa. Det var bra mat på flyget och en härlig dansk sandwitch på svävaren/katamaranen samt bra sortiment på önskade drycker. Som extra bonus fick man köpa en taxfree ranson åt varje håll.

Ja, förvisso var stolarna på långflygningar i C sämre. Traktamentet var dock bättre.
 
Det var inte bättre förr. Pratar vi SK var det en kort period under 2013-2014 avseende intjäning etc. som visserligen var bättre för passagerarna men som inte var hållbar.
 
Toppen