Senaste nytt

Soker British Airways First resa for 4 till Miami/Los Angeles/Honolulu eller annan kul destination

trekker

Medlem
Detta ar en ganska svar, troligen omojlig resa att fa till. Men om nagon kan hjalpa mig att hitta denna sa lovar jag ett utforlihgt resereportage och en evig tacksamhet.
  1. Varifrån vill du börja din resa? Manchester (Kan positionera till DUB)
  2. Var är din destination? MIA, LAX, HNL eller vilken destination som helst i USA/Karibien
  3. När vill/behöver du resa ut? 12 Februari 2016 (kanske en eller tva dagar innan)
  4. När vill/behöver du komma hem? 21 Februari (kanske en eller tva dagar efter)
  5. Hur länge vill du vara borta? Se ovan
  6. Hur många personer som skall resa? 2 Vuxna och 2 barn (6 ar gamla)
  7. I vilken kabinklass? First
  8. Med vilka flygbolag vill du flyga med? BA
  9. Vad är din budget? (per person) Ca £1000 per person, kan lagga lite mer pa valdigt exotiskt resmal men kanske inte lika mycket till New York. Behover boka i CW och uppgradera med GUF2 och 2 st GUF1. (Jag har last nagonstans att bokar man via resebyra (AMEX?) kan dom uppgradera till F utan att behova reward stock, isafall kan ske det skulle bli lattare?)
  10. Vad är det viktigaste för dig? BA F och Concorde room, vore aven en bonus om alla kunde bli BAEC Silver pa resan
  11. Vill du stanna annanstans utöver destinationen? Nej
 

gunry

Medlem
Det blir nog desto svårare med "roliga" destinationer men om USA är målet så finns det god tillgänglighet för alla fyra i F till Boston, Atlanta, Houston och Washington under de datumen.

Sen vet jag inte om du kommer ner i £1000 för en CW-biljett nu. Till Houston ligger de på dina datum på ca £1500 (€2090) från Dublin.
 

trekker

Medlem
Det ar val egentligen det som ar det trakiga, att betala valdigt mycket for en destination som egentligen kan nas ganska billigt. F med barnen kanske inte ger maxad upplevelse sa det maste verkligen till nagot riktigt bra. Sag pa FT att nagra hittat t/r DUB-LHR-LAX for £7-800 - dock pa helt andra datum mycket senare under 2016.
 

gunry

Medlem
Det går ju att routa genom någon av destinationerna jag nämner, till t.ex. LAX, men du kan stöta på patrull när du ska nyttja dina vouchers eftersom att man enligt villkoren för redemption tickets skall ta kortast möjliga väg. Det är inte alla agenter som bryr sig/vet om detta dock. Om detta skulle hända, kan du ju boka separat biljett inom USA.

Du får nog själv avgöra här vad som är viktigast, BA F eller en enkel resa till en bra destination. Det tredje alternativet är som du nämner, försöka gå genom en resebyrå.
 

nota bene

Medlem
Resebyråer har möjlighet att boka GUFS i A och inte bara i Z (Award inventory). Att hitta en resebyrå som förstår hur man gör är dock problemet.

Jag ska se om jag kan hitta något åt dig på matrix men måste först till en dator :)
 

agehall

Medlem
Det går ju att routa genom någon av destinationerna jag nämner, till t.ex. LAX, men du kan stöta på patrull när du ska nyttja dina vouchers eftersom att man enligt villkoren för redemption tickets skall ta kortast möjliga väg.
Finns inga sådana krav i BAEC. Detta kommer av att varje sektor debiteras som en egen resa, så vill du hoppa runt sjuttioelva gånger får du betala så många resor också. Mao, det finns inga kryphål i BAEC där man kan göra skojiga routings med massor av hopp billigt.

@trekker bör nog kontakta en resebyrå som Propeller Travel - de specialiserar sig på denna typ av bokningar (dvs GUF-bokningar) och liknande. Tyvärr fick de problem med BA för ett par veckor sedan då BA skickade ett ganska rejält ADM eftersom de ansåg att de sålt ex-EU-resor till folk som aldrig tänkt flyga sista benet. Tror de kan biljettera igen, men osäker på om de bokar GUF-vouchers än.

Det är extremt viktigt att man har en kompetent resebyrå om man ska köra GUF på en revenuebokning, för det är en massa special de måste göra. Inget svårt egentligen, men jag skulle inte ta vilken resebyrå som helst till det...
 

miamiflyer

Medlem
Med två 6 åringar är Orlando en bättre destination än Miami. BA.com visar att man åker i Club World på resan dit från ARN och via PHL. PHL-MCO-JFK trafikeras av American Airlines i First. På vägen tillbaka var BA Frist faktiskt det billigaste alternativet MCO-JFK-LHR-ARN. När ni reser i First får ni tillgång till the Concorde Room både på JFK och LHR. British Airways - Plan your journey Totalpriset t/r 90,718 SEK för alla 4.

Ni tjänar på hela resan t/r per person 500 tier points. Att bli Silver krävs 600.
 
Last edited:

agehall

Medlem
En annan sak att tänka på - om man ska använda en GUF så bör det inte vara annat än BA-metall i bokningen. Det kan gå att få igenom när det är AA-metall i bokningen, men det är inget man ska förvänta sig eftersom det är emot reglerna.
 

gunry

Medlem
Finns inga sådana krav i BAEC. Detta kommer av att varje sektor debiteras som en egen resa, så vill du hoppa runt sjuttioelva gånger får du betala så många resor också. Mao, det finns inga kryphål i BAEC där man kan göra skojiga routings med massor av hopp billigt.

Hade en agent med supervisor som så sent som förra veckan ansåg att en revenuebokning blir en redemption när du applicerat din GUF.
 

agehall

Medlem
Och det är helt fel. Det blir revenue av det. Men oavsett så finns det inga krav på att resa närmaste väg med BAEC - du betalar ju för det du reser oavsett.
 
Toppen