Senaste nytt

Allt du behöver veta om Star Alliance awards med Turkish Airlines Miles&Smiles

Jonas C

Medlem
Turkish Airlines Miles&Smiles har en av de bästa awardtabellerna i Star Alliance, där uttagspriserna är mycket förmånliga. Att boka Star Alliance awards med M&S är dock inte det enklaste, så jag tänkte därför bidra med lite hjälp och svara på vanliga frågor genom den här guiden.

  • Star Alliance awards kan numera bokas både som enkelbiljett, tur och retur, multi-city och open-jaw.
  • Reservation av Star Alliance awards kan göras på telefon, enklast genom att ringa deras gratisnummer på Skype +1-8008748875. Sök upp tillgängligheten på dina flighter i förväg och ge agenten flightnummer och datum. Du kommer att få en bokningsbekräftelse, men inget biljettnummer.
  • För att få biljetten utställd måste du besöka ett fysiskt biljettkontor för betalning av miles + skatter och bränsletillägg. Biljettkontoren ligger på flygplatserna som Turkish Airlines trafikerar, exempelvis på Arlanda.

  • Du kan INTE blanda olika flygbolag på samma biljett utan att miles priset går upp. Vill du exempelvis kombinera två flygbolag så blir du debiterad för en ny biljett.

    Exempel: ARN-BKK-SIN med Thai Airways = 45000 (EU-Asien) miles enkel i Business Class

    ARN-HKG-SIN med SAS och Singapore Airlines = 80 000 miles (45000 för EU-Asien + 35000 för Intra-Asien) miles enkel i Business Class.

  • Du kan däremot ha ut och hemresa på två olika flygbolag utan att priset går upp, förutsatt att du flyger samma flygbolag på alla segment för ut, respektive hemresa.

    Exempel: ARN-BKK-SIN med Thai Airways, SIN-FRA-ARN med Lufthansa = 90 000 miles t/r i Business Class

  • Att experimentera med routings är möjligt, under förutsättning att du flyger med samma flygbolag enligt reglerna ovan.

    MPM (maximum permitted mileage) verkar inte tillämpas, så det finns utrymme att vara kreativ. Byter du i en högre zon så blir du debiterad priset för den högre zonen. En bokning får max innehålla 8 flygningar. Backtracking är tillåtet.


  • Vissa begränsningar kan tillkomma. Exempelvis får inrikesresor endast innehålla en flygning per väg.

Jag hoppas att ni får nytta av den här guiden, och som sagt finns det många fina sweet spots med Miles&Smiles. T.ex EWR-LAX/SFO för 12500 miles enkel väg i United BusinessFirst, eller ARN-BKK-SYD med Thai Airways för 52500 miles enkel väg i Business Class.
 

Jonas C

Medlem
Glömde tillägga en sak. Mixed cabin är inte heller tillåtet. Vill man blanda olika kabiner så måste man betala för en ny biljett. Kan vara värt att tänka på om man vill boka First Class med Miles&Smiles, att lösa anslutningsflygen på separata biljetter.
 
Toppen