Senaste nytt

Estonian Air går i konkurs, inga flyg from 8e november

pswe

Medlem
Efter att fuskat med statsstöd (och då man har ursprung i ett litet EU-land?), så krävs Estonian Air på återbetalning.
Detta verkar innebära att flygningarna ställs in från och med imorgon.
Hoppas SAS kan ta över trafiken till Skandinavien!
 

pswe

Medlem
Det ser ut att ske under ordnade former till att börja med i alla fall. På Arlandas hemsida ligger upplagt flighter med Adria parallelt med de tidigare planerade avgångarna med Estonian. Adria skulle väl även ta över Kastrup-Örebro. Frågan är väl om Adria kommer ge Eurobonuspoäng på de här flighterna?
 

Totopez

Medlem
Estonian Air lägger ner verksamheten från och med måndag, bolaget går i konkurs. Tydligen illegalt statsstöd som måste betalas tillbaka enligt EU.

Bokningar måndag-onsdag verkar bli ombokade, men allt från den 11 november och framåt förefaller helt kört. Hoppas ingen här är bokad.

Estonian Air
 

SK989

Medlem
Estlands regering har redan beslutat att bilda ett nytt flygbolag som heter Nordic Aviation som ägs till 100% av estniska staten. Inledningsvis bedriver Nordic Aviation all trafik genom wetlease, bl.a. med Adria Airways och Jettime.

Till Stockholm blir det 4 turer per vardag, Oslo 2 turer och Köpenhamn 3 turer. I princip alla destinationer som Estonian trafikerade kommer att trafikeras av Nordic Aviation, utom Moskva och Sankt Petersburg då rysk lagstiftning inte tillåter wetlease om jag förstod det hela rätt.

Inga euronobuspoäng för Nordic Aviation tills vidare.
 

SK989

Medlem
Kollat upp lite mer (min estniska är sådär, så viss risk för missförstånd) och Jettime ska inte flyga wetlease åt det nya bolaget som ägs av estniska staten däremot Nextjet.

Nordic Aviation ska vara beställare men inte ha egna plan eller besättningar. Till sommaren 2016 planeras ett nytt flygbolag med egna plan etc och (sannolikt) ett annat namn än Nordic Aviation.

Biljetter som köpts för flygningar med Estonian och som är utfärdade på deras biljettstock kommer att återbetalas av estniska staten.
 

011430121

Medlem
Det finns några trådar om detta, men lägger några frågor här, hade inte SAS några procent kvar Estonian Air, har SAS någon maskin uthyrd till Estonian Air*, hur har det fungerat med EB mellan SAS och Estonian Air, kommer SAS att göra någon förlust nu när Estonian Air går i KK.
* När SAS tog ur sina Dash ur flottan, så ingick det att man bland annat. skulle köpa CRJ till Estonian Air.
 
Toppen