Senaste nytt

Smekmånad i Asien del 3 - Singapore och Kuala Lumpur

Hylve

Medlem
Nu är jag äntligen färdig med tredje delen av vår resa, som är en liten sammanfattning av Singapore och Kuala Lumpur, sett genom familjen Hylves ögon!:)

Singapore
Efter en taxitur från Changi Airport är vi till slut framme vid det som ska bli vårt hem dom kommande 4 nätterna - Conrad Centennial. Vi går in i den luftiga lobbyn, där det sitter en dam och spelar på en flygel. Trevlig start måste man säga:)

1.JPG

Hade bokat två nätter i executive room och två i ett vanligt. Får tyvärr inte upgrade på dom två standardnätterna men väljer att pröjsa 300kr extra per natt för att få loungeaccess.
Har man blivit bortskämd med att alltid ha lounge känns det väldigt tomt utan!
Rummet ligger på 26e våningen med utsikt över det som tydligen är världens största fontän - Fountain of Wealth.

2.jpg

Fler ankor till samlingen:)
3.jpg

Inte så mycket mer att säga om själva rummet, utan det känns som ett vanligt hiltonrum.
I executive-rum ingår gratis pressing vid ankomstdagen, så jag skickar iväg ett par skjortor som ser ut som dragspel efter timmarna i väskan.
Vi går upp till loungen och pillar i oss lite småplock och en drink samtidigt som vi letar rätt på nåt bra hawker center att käka middag på.
Vi fastnar för Maxwell Road Hawker Center i Chinatown och börjar så småningom bege oss till fots, via Raffles Hotel, Clarke Quay och slutligen Chinatown.

4.JPG

Vi beställer Hainan Chicken Rice från Ah-Tai och thaimat från ett annat bås. Otroligt gott alltihop och extremt prisvärt!

5.JPG

På vägen hem går vi via marina boulevard och the bayarea. Längs promenaden, utanför The Shoppes, står en 20manna-orkester och spelar så vi sätter oss och lyssnar och beundrar skylinen.
Orkestern spelar klart och säger att det snart är dags för kvällen sista show. Vadå för show undrar vi, men stannar kvar då det börjar samlas mer och mer folk.
Det visar sig att det är ljus- och vattenshowen 'wonder full' som strax ska börja. Och vilken show sen! 15 minuter av laser, musik och vatten.
Bland annat skapas det vattenmoln som sedan används att projicera bilder på. Riktigt häftigt!

Fräcka byggnader
6.JPG

Del av showen.. svårt att fånga med kameran
7.JPG

Gardens by the bay
7-1.jpg

Champagne Brunch @ Mezza9
På söndag förmiddag tar vi tunnelbanan till Orchard Road för att infinna oss på Grand Hyatt vid 11.30. Aktiviteten för dagen är den champagnebrunch som serveras varje söndag på restaurang Mezza9.
Hade sökt runt lite innan bland de bruncher som fanns och hade fastnat för just denna, bland annat pga champagnen som serverades. Många av bruncherna hade Moët Chandon(som inte hör till favoriterna) men här var det Perrier Jouët Grand Brut. Är du villig att betala det dubbla får du till och med free-flow Belle Epoque!
Vi är lite tidiga och dom säger att vi kan sätta oss vart vi vill. När vi satt oss kommer en servitör och undrar vad vi vill ha att dricka.. dum fråga.. Inom kort får vi in varsit stort glas champagne.
I väntan på att buffén ska öppna sitter vi och planerar hur vi ska lägga upp dom 3.5h av mat och dryck vi har framför oss. Hade knappt rört den enorma frukosten som serverades på Conrad, så började kurra i kistan.
Vi beslutar oss för konceptet fördrink+tilltugg, förrätt(er), huvudrätt(er), efterrätt(er) samt försöka hålla oss till 'lätta' grejer.
Klockan slår halv och kalaset är igång!
Vi börjar med att gå runt och inspektera utbudet och jag har aldrig i mitt liv sett så mycket mat!
Det går inte att beskriva med ord och om jag skulle fotat allt skulle bc.se behöva köpa ny server:p Las Vegas-bufféer kommer inte ens i närheten.

Lite efterrätter
8.jpg

Skaldjur
9.jpg

Sushi
11.jpg

Anka och annat gott
12.jpg

Ostron och lufttorkad skinka
13.jpg 14.jpg

Vi börjar lite lätt med ostar och lufttorkade skinkor. Fortsätter med ostron, hummer, jätteräkor. Sen över till anka, wagyubiff, sashimi, manetsallad. Mer ostron och hummer! Mer sashimi!
Allt detta under ett konstant intag av champagne. Dekadensen är total.
Servicen är bra och vi är aldrig ens i närheten av att lyckas få våra champagneglas tomma.

Fru Hylve och Mr Oizo
15.jpg 16.jpg

Nu är det dags att gå på efterrätten och eftersom jag inte är nåt jätte-fan skippar jag 90% av utbudet. Siktar främst in mig på 3 saker - chokladfontänen, sorbetutbudet samt gin fizz-marängen som kokas i flytande kväve.
Frugan är något mer sötsugen och provar lite olika grejer.

Kväve-kokeriet
17.jpg

Fru Hylve trängs med övriga barn vid chokladfontänen
18.jpg

Salig efterrättsblandning
19.jpg

Klockan blir 14.45 och det är dags för the final pour - våra champagneglas fylls på en sista gång och han frågar om vi vill ha någonting annat innan det är för sent.
Jag ber om en kaffe och en tiger beer för att bryta av lite. Fru Hylve vill ha en cappuccino och en mojito. Simsalabim och bordet är nu fullt av olika glas och koppar.
Vi gör ett extravarv förbi chokladfontänen och marängstationen innan det är dags att rulla ut från Mezza9.

Sammanfattningsvis kan jag säga att allt, och då menar jag verkligen ALLT, smakade otroligt bra! Kalasfina råvaror och väl tillagat(även om jag mest åt råa/kalla saker).
Det är utan tvekan den bästa buffé jag varit på och rekommenderar den varmt till alla som är i Singapore!

Efter maten går vi hem och badar, slappar och tar en drink i loungen innan vi bestämmer oss för att gå till Maxwell igen för att peta i oss nåt litet till middag. Hungrig är man egentligen inte..

Poolen på Conrad
20.jpg

Några ord om den smog som jänkarna i Tokyo varnade för.. Redan när vi kliver av planet märker vi att det är väldigt disigt och grått ute och under veckan ser vi inte några skuggor på marken speciellt ofta, trots strålande sol.
Skönt då det inte går åt så mycket solkräm:) Värst är det på tisdagen när PSI-värdet ligger på 250(!) där allt över 100 anses som 'unhealthy' och över 200 'very unhealthy'.

Utsikt från loungen vid PSI runt 150
21.jpg

Utsikt vid PSI 250
22.jpg

Naumi
Vi hade valt att boka ett annat hotell sista natten, mest för att prova lite annat än bara Hilton, Hilton, Hilton. Valet föll på det lilla hotellet Naumi, precis bredvid Raffles.
Äter frukost, checkar ut från Conrad och promenerar med våra väskor till Naumi. I den lilla receptionen möts vi av en väldigt trevlig tjej.
Eftersom klockan inte ens är 11 räknar vi inte med att vårt rum är färdig, men blir positivt överraskade.. Rummet är klart! Tjejen visar oss till rummet som ligger på 9 våningen.
Hon undrar varför vi besöker Singapore och vi säger att det är vår bröllopsresa. Efter att hon visat oss runt och förklarat allt gällande rummet (tex. fri minibar!) kilar hon iväg.

23.jpg

24.jpg 25.jpg

Dom verkar kunna fixa det mesta.. :p
26.jpg

Det dröjer inte många minuter innan telefonen ringer. Det är tjejen i receptionen som undrar om vi är på rummet om 5 minuter - 'Absolut' säger jag.
Det knackar på dörren och in kommer två glas champagne tillsammans med en trevlig hälsning. Mycket uppskattat och en perfekt start på dagen!:)

27.jpg

Resten av dagen spenderas i Arab Quarters och Little India, där vi bland annat käkar libanesiskt, kollar in mustafa center och handlar lite frukt.

Kommers i Little India
27-1.JPG

Kommer hem lagom till den happy hour som är dagligen i lobbyrestaurangen - fri öl, vin och tilltugg. Tar ett glas och planerar middagshak.
Valet faller på I'm Kim korean bbq. Helt okej käk, men har insett att jag nog föredrar yakiniku framför den koreanska varianten. Efter middagen går vi förbi Raffles och där möts vi av en riktigt häftig syn!

28.jpg

29.jpg

Vi gissar att Ferrari-stallet bor på hotellet och att det ikväll är nåt slags event. Att se alla fina bilar utan för Monte Carlo casino är häftigt, men det här tar faktiskt priset!

När vi kommer tillbaka till hotellet går vi upp till infinitypoolen på taket för att bada lite och dricka nåt kallt. Vilken häftig utsikt, trots den relativt låga höjden!
Vi badar, beställer några öl och bubbel och njuter av den fantastiska utsikten.

Inte varje dag man badar såhär!
30.jpg

Kvällen kommer dock avslutas på betydligt högre höjd..

1-Altitude
Istället för att åka upp i Marina Bay Sands valde vi istället att gå till världens högsta rooftopbar - 1-Altitude.
Med sina 280 meter är den nästan 100 meter högre än 'båten' och når maxhöjden av vad som är tillåtet att bygga i Singapore. När vi går dit är det ladies night så frugan kommer in gratis.
För mig kostar det $30 och då ingår en drink, dock inte vilken drink som helst utan man får en lista att välja bland vid entrén. Beslutar mig för att betala några kr extra för att få en Hendricks & Tonic.
Dum idé ska det visa sig.. Det är den överlägset sämsta GT jag någonsin druckit. Dom 2cl Hendricks blandas ut med nån smörja som smakar halvbeskt bubbelvatten. Totalt värdelöst!
Om man ignorerar cocktailinkompetensen så är klubben rätt så schysst - musiken som spelas är hiphop och utsikten är verkligen fenomenal!

31.jpg

Marina Bay Sands ser nästan puttig ut:p
32.jpg

F1-banan från 280m höjd.
33.jpg

På vägen hem går vi och tittar lite hur det går med bygget av F1-banan.. beslutet att åka vidare till Kuala Lumpur samma dag som allt ska börja känns mer och mer ogenomtänkt.

34.jpg


Kuala Lumpur
För att ta oss till Kuala Lumpur skippade vi flyget och valde en busstur istället.. kul med omväxling samt att busshållplatsen i Kuala Lumpur låg på behagligt gångavstånd från hotellet vi skulle bo på.
Valet av bussbolag föll, efter lite research, på Aeroline. Priset för en enkelbiljett var ca 300 SEK inkl mat och kaffe, vilket kändes mycket prisvärt.
Vi tar taxi från Naumi till Vivo City där bussen ska avgå ifrån. Taxichauffören är en trevlig äldre man från Indonesien, som börjar berätta lite om hur det är att vara taxicahufför i Singapore.
Han hade börjat lessna ur på jobbet och skulle flytta tillbaka till Indonesien och börja med fågeluppfödning. När vi sa att vi var på väg till Kuala Lumpur sa han att det dagen innan hade varit upplopp i Chinatown och att vi skulle vara försiktiga.

Väl framme har vi 30 min på oss innan 'boarding' så vi drar till burger king och trycker varsin säkerhets-burgare.. man vet aldrig hur lite mat det blir på bussen.
Kliver på bussen runt 16.30 och får varsin vattenflaska av bussvärdinnan innan vi hittar våra platser på övervåningen. Stolarna känns riktigt sköna och varje plats är utrustad med varsin 'IBE' (In Bus Entertainment?).

Somnar och drömmer om en sån här fram till passkontrollen, som är på ena sidan av en bro.
35.JPG

Vi går ur bussen, in i en byggnad och ställer oss i en kö som känns 1 km lång.
Över en timme senare har vi äntligen fått vår stämpel och kan fortsätta färden, men inte särskilt långt. På andra sidan bron är det dags för immigrationen till Malaysia och tillhörande scanning av packningen.
Ut med all packning och in i nästa hus som är näst intill folktomt. Processen är väldigt snabb och vi är klara inom 5 minuter.
Resten av resan känns som en väldigt behaglig flygning - maten är jättegod, servicen bra och IBEn håller hög kvalitet. Tyvärr väljer jag att kolla på kalkonrullen Fast and Furious 7, men det kan man inte beskylla hårdvaran för:p
På grund av de långa köerna vid passkontrollen i Singapore blir resan något förlängd och vi landar i Kuala Lumpur en bit efter 23.

Efter en kortare promenad är vi framme vid Doubletree by Hiltons incheckningsdisk. Får veta att vi blivit uppgraderade till Executive Room och får varsin obligatorisk varm kaka:) Även i den här lobbyn är det konsert när vi anländer - ett band spelar och sjunger inför en nästintill folktom hotellbar.
Rummet är mycket större än det på Conrad - hall, vardagsrum och toalett med fönster åt två håll.

'Hallen'
36.jpg

Första dagen strosar vi runt för att känna lite på staden.

Välkända torn
37.jpg

Lunchen blir på japanska Ippudo i Pavilion Shopping Mall. Grym mat till grymma priser! Rekommenderas!

38.jpg

Speakeasys i Kuala Lumpur
Eftersom jag har ett stort cocktail-intresse hade jag spanat in några spekeasy-barer som skulle testas.
Efter fördrink i loungen och middag på restaurang Hakka tar vi en taxi ut till Bangsar i jakt på baren Mr. Brooks. På tredje våningen i ett stängt shoppingcenter hittar vi till slut 'garaget' som visar ingången.

39.jpg

Väl inne möts vi av en liten, hipp bar som är ganska folktom. Klockan är bara strax efter 22, så vi är nog lite tidiga.
Kollar igenom cocktail-listan men hittar inget skoj, utan frågar bartendern om han har någon Demerara-rom och om i så fall kan göra en Mai Tai. Han har ingen Demerara utan säger att han fixar nåt liknande istället.. resultatet blev en rum sidecar som var välgjord.
Frugan börjar med en Killer Bee's från menyn.

Jag får syn på en flaska Monkey 47 bakom baren och kollar vad dom har för tonic.. Fevertree blir svaret och således blir beslutet enkelt:)
Frugan ber om en Southside men det som kommer ut från baren är något helt annat! En sur, obalanserad long drink utan minsta nyans av mynta. Hon går och klagar och får in en ny, som är precis lika äcklig.
Hon klagar igen och bartendern ursäktar sig att han inte kan göra den, så det slutar med att hon också tar en Monkey47 & Tonic.
Två lokala killar sätter sig vid vårt bord och vi börjar snacka. Visar sig att det finns en speakeasy-bar i vår hotell-lobby! Vi säger hejdå till Mr. Brooks och tar taxin tillbaka till hotellet och nästa bar.
Vi hittar den i väggen på ett av caféerna.. vet man inte om den är den, som sig bör, svårhittad!

40.jpg

Känslan är lite lik den på Mr. Brooks; sköna fotöljer, biljardbord, dunkel belysning. Här finns dock ingen DJ utan det är mer lounge-hängigt. Vi beställer in dricka och relaxxar en stund - skön atmosfär även här!
Strax efter 01 är det dags att börja tänka på morgondagen, som bland annat innehåller en av mina 30årspresenter!

Dagen efter var det dags att klä upp sig lite extra efter frukost.. Lunchen ska nämligen ätas på den trestjärniga pop-up-restaurangen Aziamendi88 på Mandarin Oriental! Älskade sneakers och t-shirt av.. eländiga finskor och skjorta på..
Innan det är matdags kollar vi in shoppingutbudet på KLCC, som ligger väldigt nära MO.

Till lunch hade frugan valt femrättersmenyn utan vinpaket, då jag hellre dricker öl!

Familjen Hylve på finrestaurang
40-1.jpg

Rätterna var i tur och ordning;
Rå äggula fylld med tryffelbuljong. Jag gillar inte tryffel så var lite skeptisk från början, men tryffeln tog aldrig överhanden.
41.jpg

'The Garden' - Ätbar jord med olika grönsaker. Härlig idé, men presentationen är bättre än smaken!
42.jpg

Hummer med gräslöksaioli och en hummer-tartar i den gröna struten. Den klart godaste rätten av dom alla. Perfekt tillagad hummer och aiolin var gudomlig!
43.jpg

Lammbog med pesto, pinjenötter och parmesankräm.
44.jpg

Choklad och jordnöts-grej med saltad karamellglass.
45.jpg

Tårta till födelsedagsbarnet:)
46.jpg

Sammanfattningsvis tycker jag att allt smakade mycket bra naturligtvis, men det hade gärna fått vara lite mer 'untz' i smakerna - allt kändes ganska snällt.
Om jag jämför med tex Jean-Georges i NYC som också har tre stjärnor tycker jag JG vinner med hästlängder!

Efter lunchen fortsätter shoppingen en stund innan vi går hem och tar lite drinkar i loungen och tittar ut middagen.

Roliga affärer...
47.jpg

Vi är sugna på indiskt och valet faller på Betel Leaf - dels för att den ligger nära en bar vi tänkt testa och dels för att den fått bra betyg. Skickar över menyn till min indiska kompis i Sverige och han ger lite tips på vad vi bör beställa.
Vi tar tunnelbanan till Masjid Jamek och väl där är det inte långt till restaurangen. Beställer allt som kompisen rekommenderat samt att frugan vill safea med en chicken tikka. Dryck blir varsin obligatorisk mango lassi.
Maten kommer in och allt är riktigt gott, helt klart den bästa indiska restaurang jag varit på. När vi går ser vi att det bara indier i hela restaurangen, vilket väl får anses som ett gott tecken.

48.jpg

När vi ätit klart är det en stund tills baren öppnar så vi går ett varv längs turistgatan Petaling Street. Fullt i människor och försäljare som försöker kränga fakegrejer.. blir helt matt och orkar bara med att vara där några minuter innan vi drar vidare!
Vi går tillbaka mot området där baren, som heter Omakase + Appreciate, ska ligga. Till slut hittar vi den, bakom en risig dörr med en skylt som säger 'keep out' på en massa olika språk.

49.jpg

Lokalen är väldigt liten och rymmer max 25-30 personer och när vi kommer är vi först. Sätter oss vid ett bord och efter att jag försäkrat mig om att dom har nån hyfsat vettig bourbon beställer jag en Mint Julep för att svalka mig lite.
Frugan kör på tikidrinken Jungle Bird. Båda drinkarna är riktigt bra gjorda och snällt prissatta! Fortsätter med att beställa en Aviation och frugan ber om en annan tikidrink, vilket visar sig bli Bahama Mama. Bägge, återigen, riktigt bra!
Avslutar kalaset med en Penicillin innan vi tar tunnelbanan hem igen.
Av alla barer vi besökte var det Omakase + Appreciate som tog hem priset för bästa cocktailbar, men kan absolut rekommendera dom andra två också!:)

Nu är det slut på del tre. Sista delen kommer ta upp ett par businessflygningar samt pricken över i, Asiana First Class.
 
Toppen