Senaste nytt

(Lindrig) Kollision i Oslo

Concorde

Founding Member
Intressant att Norwegian, enligt detta media skall tilläggas, skyller på SAS direkt, utan undersökning. Så oproffsiga är dom väl inte att man försöker plocka poäng på detta sätt?
 

India Alpha

Medlem
Det är nog också så att norrmännen lite allmänt är ganska slarviga och sloppy - så att det händer en olycka på OSL är inte alls konstigt.
 

Roger J

Medlem
Håller med Concorde, oproffsigt att gå ut och skylla på den andra parten direkt. Alla som läst haverirapporter vet att det i princip alltid är en olycklig kedja av händelser som leder fram till en sådan här sak och att det tar lite tid att reda ut.
 

agehall

Medlem
Hur funkar det med pushback? Ger tornet OK till cockpit som ber killen i trucken exekvera, eller får han instruktioner direkt från tornet?
 

henke12

Medlem
Hur funkar det med pushback? Ger tornet OK till cockpit som ber killen i trucken exekvera, eller får han instruktioner direkt från tornet?

Olika procedurer på olika flygplaster!
Vet inte hur det är på OSL..

Exempel:
ARN: Man får pushback från TWR/GND
GOT: Truckkillen får pushback från TWR/GND
MMX: Man får startup och push från TWR
 

Pandion

Medlem
Vad jag vet så har ju aldrig cockpit rätt att beordra pushback, utan detta måste clearas från TWR /GND. Alltså kan det ju per default inte vara SAS fel, för det är ju inte SAS som beslutat om pushback, så jag tycker också att det är rätt konstigt att DY går ut och säger att det är SAS fel.

Intressant blir ju också hur själva pushbacken har gått till. Det är ju trucken som är ansvarig för pushback, och man brukar ju alltid ha en till kille på marken som har direkt kontakt med flight deck som har till uppgift just att se att inget föremål är i vägen. T.ex. att man inte backar in i något fast föremål om man pushar från gate F29 på ARN. Sedan beror det ju på om trucken har pushat SAS planet rakt bakåt eller snett åt sidan? SAS har ju egen handling i OSL, så är det markpersonalens fel så blir det ju SAS fel...

Sedan kommer ju DY och ska in till gaten bredvid? Har dom genat lite eller hållit sig på den gula linjen.

Spontant, utan att veta mer så kan man diskutera hur bra det är från TWR/GND sida att låta DY taxa in när SK får pushback bredvid. Sedan har ju markpersonalen ett ansvar för att se till att man inte stöter i något, men kommer DY fel in så kan dom som pushar inte göra så mycket...
 

henke12

Medlem
För att krångla till det ytterligare så skiljer man på Movement Area(I princip hela flygplatsen) och Maneuvering Area(I princip hela flygplatsen förutom Plattor)

Flygledare är endast ansvarig för separation mellan bilar/flygplan och flygplan/flygplan på Maneuvering Area (ej på plattan)
 
Toppen