Senaste nytt

Flygförbud för SAS Boeing 737?

Bryant

Medlem
Väldigt väldigt lösa rykten. Men finns det någon sanning i att SAS 737:eek:r är på väg att få flygförbud? OBS! Jag har ingen info annat än att det är lösa rykten.
 

fly4fun

Medlem
Flyget som skulle gå från Umeå 21.10 blir kvar på marken.

Enligt Anders Lindström, presstalesman på SAS, har de glömt en – rutinkontroll av sina flygplan av typen Boeing 737.
- Det kommer att genomföras en teknisk undersökning under natten, säger Anders Lindström.

De beslutade att ta det säkra före det osäkra och ställa in planen helt. Att de missar att göra en sådan här regelbunden rutinundersökning är enligt Anders Lindström sällsynt.

Umeåflyg ställs in | Västerbottens-Kuriren
 

Marcus01

Medlem
Märkligt att man kan missa en sån sak som enligt uppgift är rutin. Jga ställer in en påminnelse på mobilen om jag har nåt viktigt planerat....
 
Är inte det för kostsamt att missa en sån rutinkontroll? Tror det är även billigare att anställa en person per kontroll för att inte missa sånt.
 

Marcus01

Medlem
Är inte det för kostsamt att missa en sån rutinkontroll? Tror det är även billigare att anställa en person per kontroll för att inte missa sånt.
Det är ju förmodligen någon på SAS som kommer med skämshatten på till jobbet på måndag och som kommer att bli kallad till chefens kontor....
 

Dr. Miles

Expert
Minst nio SAS-plan blev fast på olika flygplatser under fredagskvällen utan att kunna lyfta. Orsaken: flygbolaget har missat att genomföra rutinundersökningar av planen. Ett hundratal resenärer tvingas övernatta i väntan på andra alternativ.
Det kan knappast kallas som extraordinärt händelse, va?
Händelsen i sig är extraordinärt, men det kune ha undvikit om de gjorde rutinkontroll.
 
Dum fråga men det kan ju inte kommit som en överaskning ang denna runtinkontroll men vad är tidsfönstret för runtinkontroller på flygplan då i dagar ?

blir dom strandade samma dag som kontrollen skulle ha gjorts el är det +- dagar el vadå ?

Riktigt dåligt är det oavsett.
 
Toppen