Senaste nytt

Nytt hotell öppnar i Sky City - för din surdeg

Morgan

Medlem
Kommentar överflödig.

Checka in din surdeg på Arlanda | Stockholm Arlanda Airport

2015-06-25, kl. 12:35
Nu finns ett surdegshotell på Stockholm Arlanda Airport, hos RC Chocolat i Sky City. Om du ska ut och resa behöver du inte längre oroa dig för vad som ska hända med surdegen under tiden du är borta - det är bara att reservera plats för den innan avresan.

Bröd bakat på surdeg fortsätter att vara populärt, både att köpa och att baka själv. Många bakar sitt eget bröd, även om det är tidskrävande. Det tar flertalet dygn innan en surdeg är klar för att bakas. Men därefter är det bara att spara lite deg, mata den dagligen - och baka nytt gott bröd. Många som bakar eget surbrödsdeg har lagt ned mycket tid och arbete på att få till en bra deg. De vill inte börja om från början när de kommer hem igen från sin på semester.

- Vi tar hand om surdegen, säger Ronny Latva, ägare av RC Chocolat. Vi ger degen all vår kärlek, matar den med ekologiskt mjöl och ser till att den är i toppform och redo för nya brödbak.

Surdegsbröd görs på surdeg, ljummet vatten, råg- eller vetemjöl och salt. En surdeg kan i princip odlas hur länge som helst om den matas med mjöl varje dag. Men man måste också ta bort lite från degen så att den inte växer ohämmat, vilket är en risk om du lämnar degen i flera dagar och veckor.

Om du vill boka plats på surdegshotellet skickar du ett mejl till: info@rcchocolat.se
 

fcx

Medlem
Surdeg var ju "inne" för några år sedan, men på senaste tiden har det varit helt dött. Tror att man är för sent ute här.
 

Valley

Medlem
Vad är egentligen en Hipster? Kanske jag verkar dum som inte vet eftersom jag hört ordet flera gånger..

I princip ett gäng tomtar som ser ut som folk gör/gjorde, lite åt det kulturella och modeinriktade hållet. Fast man tycker man är "unika" som är sååååååååååååå "vanliga"
 
Toppen