Senaste nytt

SJs snabbtågssatsning Stockholm-Oslo stoppas

BusinessClass

Redaktör
Den 9 augusti i år var det tänkt att SJ skulle dra igång sin snabbtågssatsning mellan Stockholm och Oslo med tre dagliga avgångar i vardera riktning med ett X2000. Förhoppningen var att ta marknadsandelar från både flyget och bilen och öka resandet på sträckan med minst 20 procent. Men nu stoppas satsningen, anledningen är att…
 

Palazzi

Medlem
Verkar ju helt sjukt.... Tur att det finns Bus4You, och att det från Västerås "bara" tar 5h.

Blir bra överkapacitet av avsatta SJ2000 iaf, så kanske får man se dessa på andra linjer :)
 

jsn

Medlem
Det mest förvånande i det hela är att norska jernbaneverket verkar bli tagna på sängen att SJ hoppar planerna... Hur tänker de egentligen? "Vi stoppar all trafik de tider SJ tänker köra men förväntar oss att de iaf kommer köra tågen"?
 

Moco

Medlem
Nu är det tydligen dags för en ny vända med att hota med inställda tåg... https://www.svd.se/sj-hotar-med-stopp-for-snabbtagen-till-oslo Verkar som att NSB och Bane Nor insett att ett tvåårsstopp inte räcker för att döda SJs planer utan nu försöker man fördröja renoveringen för att ytterligare bromsa SJs intåg i Norge. De verkar verkligen inte gilla konkurrens på spåren där borta...

Men banarbetena har ju varit på tapeten i flera år, och förra gången de skulle göras sköts det också upp för att SJ inte tyckte att det passade.
När ska de göra dessa arbeten då? Norsk järnvägsinfrastruktur är ju inte jättebra, så att det liksom i Sverige behövs arbeten och underhåll är väl ganska naturligt? Säger inte att det inte är fulspel inblandat, men ser kanske inte jättestora problem. Så många är det väl inte som dagpendlar med tåg mellan Stockholm och Oslo? Känns som att tre tåg på den sträckan räcker gott och ledigt, men de fyller alltså fem dagliga tåg? Är det turn around tiden som spökar eller vad?
 

jsn

Medlem
Dessa banarbeten planeras att utföras några timmar om dygnet medan trafiken går "som vanligt" resten av dygnet. Gissa vilka timmar de väljer att arbeta på.
 
Toppen