Senaste nytt

Upper House – en resa mot de 50

Peter65

Medlem
Kanske en liten annorlunda reseberättelse här, nu är det tåg, spårvagn och lyx-hotell med middag.

Han bakom tangentbordet fyllde 50 veckan före påsk, perfekt vecka att ta semester och få skapligt många dagar för ett fåtal semesterdagar.

Från början var tanken att vi skulle åka till San Fransisco, men pga sjukdom i familjen kunde vi inte sjösätta den planen under tiden det fanns en skaplig rea hos British Airways, utan kom fram till att vi har lyx på hemmaplan :).

Det hela började med en 1sta klass resa med SJ mot Göteborg, denna gång blev det ett lokdraget tågset. Det var länge sen man åkte i en gammal 1-klass vagn.

DSC02748.JPG DSC02751.JPG

Väl framme på Göteborg C gick färden till Drottningtorget för att finna en spårvagn som tar oss till Korsvägen. Märks nu att man inte har åkt spårvagn på länge….. man kunde ju hur linjerna gick för typ 20 år sen.

IMG_4558.jpg DSC02754.JPG

Väl framme vid Gothia Towers ska man anmäla sig vid ”Guest Service” i den normala receptionen för att sedan bli eskorterad till lämplig hiss för att komma till Upper House receptionen på 25e våningen.


När hissen stannar på rätt plan fick vi en mycket välkomnade hälsning av portieren för dagen och blir väldigt snabbt incheckad, de ända som behövdes göras var att visa ID och kreditkortet och rumskortet var fixat.


Vi fick ett hörnrum på 24e våningen, vi hade bokat ett Deluxe-rum, 48 m2 stort, med stora fönster åt två håll och en drygt 4m2 stor säng med en massa kuddar, tom en ljudkudde.

Eftersom det inte fanns någon lounge på vare sig tåget eller spårvagnen tog vi med oss skumpaflaskan själva :)

DSC02757.JPG DSC02760.JPG DSC02762.JPG IMG_4564.jpg

Badrummet ska man heller inte klaga på, badkaret var så pass tilltaget att två fullvuxna personer får plats.
DSC02758.jpg DSC02759.JPG

Väl installerad i rummet drog vi ut på stan och bara vara turister, sånt som inte händer speciellt ofta när man bor knappt 5 mil från Göteborg.

Efter en regnig eftermiddag beslutade oss att testa Upper House Spa & Relax. Det ingår i rumspriset när man bokar ett rum på Upper House. Det finns 2 inomhus pooler, 1 utomhus pool hängande utanför fasaden, våning 19, med glasgolv. Lite otäckt att gå/simma där när man ser bilarna på gatan. Bättre blev det när det blev bubblor, således en Jacuzzipool :p. Vidare en torrbastu med utsikt över Korsvägen, ett Hamamrum samt 2 ångbadsbastu. Finns även ett gym, vilket vi inte testade, och en relaxlounge en trappa ner.

DSC02775.JPG DSC02771.JPG DSC02774.JPG DSC02763.JPG

Efter en lite pubrunda på kvällen blev det en skön natt på rygg. Var väldigt tyst i rummet, lite svårt att förstå att man bor granne med Korsvägen.

Vi blev serverade en fantastisk frukost, en lite buffé och några rätter a la carté som kunde beställas utifrån menyn. Matsalen har en underbar utsikt från bordet utöver stan. Utsikten från toaletten är över Liseberg

IMG_4565.jpg IMG_4566.jpg
DSC02779.JPG DSC02769.JPG

Nu är vi inne på 50-årsdagen, där visste jag inte mycket mer än att vi ska käka en fin middag på kvällen.
Blev överraskad med en tur till barberaren för att fixa till ansiktsbehåringen, hade fått order att inte raka mig på en vecka. Kanske inte så mysigt att sitta under de varma handdukarna, men resultatet, både huden och skägget, blev kanon.
IMG_4572.jpg

Vidare blev det en lunch med nära och kära, shopping, mer spa och en stund på rygg för att ladda inför middagen, Upper House Dining.

Det står på hemsidan att man får en 6 rätters meny, vilket stämmer, men det är en gäng mellanrätter, om jag inte missminner mig så var det 17 serveringar.

Vi valde även till ett vinpaket, otroligt goda viner.

Det vi hann och kom ihåg att skriva upp var följande

· Liten friterad smördegskudde fylld med getostkräm och mejram.
· Pankofriterade vaktelägg fyllda med sjöborrekräm.
· Tunnt hyvlad champinjon med champinjonskräm och mördegsstrut med kokt långahuvud och ramslök. (Struten så ut som en liten, liten glass)
· Rostad och sotad selleri med svensk bläckfisk med créme av bläckfisk-bläck samt vid sidan om en consommé på bläck med bitar av bläckfisk och tryffel i.
· Tartar på havskräfta. Torkad och malen kräftrom och gräslök på toppen.
· Kokt långa med crust av panko och majsmjöl. Reduktionsås av långans skelett.
· Vid bordet bakat dinkelbröd med hemkärnat smör och torkad malen torsk.
· Torkad hyvlad jordärtsskocka med crudite av jordärtsskocka och jordärtsskocksskum.
· Lökreduktion med hasselnötter, grillad lök med mycket hyvlad tryffel och en tunn skiva friterad lök.
· Rökt rödbeta med jästa hallon, rökt oxmärg, friterade rödbetsflarn på toppen.
· Buffelsorbet med kantarellsås och rökt mjölkskum.
· Potatissorbet med chokladskum toppad med rostad potatis och potatis-crust.
· Pannkakstårta med blåbär.
· Maräng med fermenterade blåbär, friterad glass och inbakad italiensk maräng. 


Nedan kommer en del matbilder, bilderna kommer inte riktigt i rätt ordning.
DSC02783.JPG DSC02784.JPG DSC02790.JPG DSC02792.JPG DSC02785.jpg DSC02797.JPG DSC02788.JPG DSC02789.JPG DSC02791.JPG DSC02794.JPG IMG_4588.jpg IMG_4590.jpg

Efter nästan 4 timmar med fantastiskt god mat och viner, utsökt service och en underbar utsikt utöver centrala Göteborg, från dagsljus till upptänt för kvällen drog vi oss tillbaka till rummet för spendera kvällen där och njuta av morgondagens frukost.

Vid utcheckningen, som också gick väldigt snabbt, fick vi en 5 siffrig nota för både hotellet (2 nätter), spa och middagen (mat och vinpaket för två). Vistelsen är värd varenda krona och kommer med största sannolikhet att göra en repris av detta inte allt för långt bort.

Kommer att rekommendera detta till alla som vill och har möjlighet.

Hemresan blev inte 1sta klass, utan istället pendeltåget ;)

Till syven och sist var det en fantastisk 50-årsdag :)
 

011430121

Medlem
Grattis i efterhand, måste säga att jag inte var så förtjust i frukosten, bodde två nätter i höstas på Upper House morgon två gick jag ner till den allmänna frukosten, glöm inte att du får 500 EB för vistelsen på Gothia.
 

Peter65

Medlem
Tackar!!
Är inte en frukost-människa men miljön var kanon, mycket lugnare är en "vanlig" frukostmatsal, gillar inte full fart på morgonen ;)
EB registrerat, men har inte kollat på kontot än
 

Agö

Medlem
Skön rapport, tack. Rummet ser lite trist ut men övriga faciliteter är ju rätt spektakulära.
 

ChabbeT

Medlem
Stort grattis i efterskott. Har samma upplevelse som @011430121 angående frukosten. Men på det hela taget verkar du haft en väldigt fin födelsedag än en gång grattis
 

MarcusC

Medlem
Grattis i efterskott. Härlig läsning, står på att göra listan med ett besök på Upperhouse, både hotel, spa och mat.
 

chazzie

Medlem
Grattis i efterskott och tack för ett bra reportage! Undrar om man kan få arbetsgivaren att boka ett sådant rum vid nästa konferens... =}
 
Toppen