Senaste nytt

Finnair introducerar ny biljett för passagerare med enbart handbagage

BusinessClass

Redaktör
Med start den 17 mars 2015 introducerar Finnair en helt ny biljettyp. "Light" finns tillgänglig för passagerare som reser med enbart handbagage mellan Finland, Skandinavien och Baltikum på någon av Finnairs egna flygningar. "Light" blir samtidigt den billigaste biljettypen som Finnair säljer. Även med "Light" kan man dock ta med incheckat bagage, dock mot en avgift.…
 
D

Deleted member 4971

Guest
Ja det är väl inte helt tokigt och kanske ett sätt att sno kunder från lågprisbolagen.
 

niksal

Medlem
Och viktigaste frågan: Poängintjäning på dessa? Räknas det som segment på Finnair Plus? Reser alltid enbart med handbaggage så misstänker arbetsgivaren börjar boka dessa.
 

AABack2ARN

Medlem
Kanske kommer det fungera som på BA (i alla fall hitills). Dvs räknas som vanliga flighter ur det vanliga utbudet av tillgänglighet fast emd något lägre pris.
 
D

Deleted member 4971

Guest
Kanske kommer det fungera som på BA (i alla fall hitills). Dvs räknas som vanliga flighter ur det vanliga utbudet av tillgänglighet fast emd något lägre pris.

Ja det verkade rätt smart, fast det känns som att gå halva vägen, det är väl lika bra att skala bort produkten helt och bara erbjuda sätet + handbagage för dom mest "priskänsliga" kunderna.
Skärmavbild 2015-03-11 kl. 12.23.49.png
 

AABack2ARN

Medlem
Utmaningen är väl att antalet tillgängliga bokningsklasser (dvs bokstäver) skulle ta slut. På detta sätt kan man styra tillgängligheten helt med de principer som finns på plats och fungerar (?). Yeild management behöver således inte göra ett dugg för att implementera detta.

Skulle anta att detta är något som Amadeus erbjuder i "standardlösningen" och därmed kan vi se fler bolag erbjuda detta till sina kunder vad det lider.
 

Direktorn

Medlem
New Light ticket type for Finnair flights | Finnair

Tips!

Som oneworld Emerald eller Sapphire får man ta ett incheckat baggage utan kostnad. Fick söka länge efter detta då jag åker till Barcelona imorgon och fått
"Light-biljett" på vägen ut. Bifogar länk ovan och kommer ta med utskrift från sidan till Arlanda imorgon. Bra av Finnair att det går bra ändå med ett baggage om man har OW status. Har för mig att BA inte godkänner detta för sina light-biljetter?
 

Direktorn

Medlem
Fungerade utmärkt, bra där Finnair! Gick bra att kostnadsfritt checka in största väskan på ARN för 12 dagars semester i Spanien på billigaste "endast handbagage-biljetten som OW Sapphire. OW- priotagg på väskan dessutom. Finnair upplevs alltid bra jag åker med dem. Proffsigt och hatten av.
 
Toppen