Senaste nytt

Norwegian hotar piloter med konkurs

WTP

Medlem
"Flygkoncernen Norwegian kan sätta ett dotterbolag i konkurs. Det hotet har de strejkande piloterna varnats för av sitt eget fackförbund.
Sedan i lördags strejkar ett 70-tal av Norwegians piloter efter att förhandlingar med arbetsgivaren brutit samman. Facket, NPU/Parat, har dessutom hotat att trappa upp strejken på onsdag.
.."

Norwegian hotar piloter med konkurs - DN.SE
 

Palazzi

Medlem
Vore inte detta en fördel för DY? Då kan de ju fortsätta med allt från dotterbolagen?

Har hört, från vissa piloter, att man räknar med att Norwegian inte kan fylla rekryteringsbehovet av piloter. Om inte många av piloterna "fegar ur" blir det svettigt för Norwegian just på den norska marknaden....
Man vågar nog inte tappa mark till SAS, med tanke på anslutningar från Oslo. Hade det bara varit för de europeiska linjerna hade man ju kunnat konka o låta trafiken gå från baser i motsatt riktning.

Med detta i ryggen verkar de strejkande piloterna ha lite mer råg i ryggen än vanligt.

Nödlösningen är väl att försöka slinga typ Barcelona (bas) - Oslo - Tromsö, men vet ej hur det blir med turn around etc. Europalinjer kan man säkert flytta över i takt med att fler Europeiska baser öppnar. Finns säkert svenskar som är villiga att flytta till Norge för en i grannlandet låg lön...

Tyvärr går nog Kjos vinnande ur striden ändå, han brukar ju få rätt (utom vid beställning av B787).
 

mha321

Medlem
Det kan säkert kortsiktigt bli en liten "bump" för Norwegian om piloterna står på sig, men långsiktigt är det nog en vinst för Kjos om han "blir av med dem" ur det dyra bolaget, och kan hyra in nya via bemanningsbolag. Det är ju dit han vill i slutändan ändå.

Om det inte för fördelaktigt för Norwegian Air Shuttle som helhet, så skulle de knappast vara så snabba till att sätta NAN i konkurs (om de nu gör det).
 

Nemo

Medlem
Ett bolag som behöver gå i konkurs efter en dags strejk? Vilket skalbolag kan det vara?
Norwegian-pilotene forbereder seg på konkurs i morgen - nyheter - Dagbladet.no
Norwegian-ledelsen i krisemøte klokka 11 - nyheter - Dagbladet.no

Edit: En styrmans version av det hela.
Parat - Pilothverdagen i Norwegian

Han avslutar med
Den måten Norwegian har oppført seg på de siste 3 - 4 år er et klart brudd med den skandinaviske modellen i arbeidslivet vi har hatt de siste 100 år.
Vi er tilbake til den råe turbokapitalismen som fantes tidlig på 1900 tallet før arbeiderbevegelsen fikk kjempet igjennom et regulert arbeidsliv.
Dette er kampen vi nå kjemper mot Norwegian Air Shuttle.
 
Last edited:

011430121

Medlem
Stackars Norwegian, .
Aktien rasade 6 % i går på Oslobörsen och minus 0,6% idag
Kursen ser inte allt för rolig ut den senaste månaden för investerarna i Norwegian.
upload_2015-3-3_10-18-56.png
 
Toppen