Senaste nytt

Regeringen på jakt efter SAS-spekulant

Homer

Medlem
artikel från DI di.se
undrar om det blir nått denna gången??

Ubbe

Knappast för potentiella spekulanter är säkert medvetna om att de får danska fackföreningar på köpet



Det danska kabinfacket går nu ut offentligt och slår tillbaka mot SAS-ledningens krav på besparingar. Man kan inte klippa av håret på någon som är skallig, säger fackets Jakob Esposito i ett replikskifte.

SAS krav på nya försämringar i de anställdas villkor har inte fallit i god jord hos det danska kabinfacket

Det avslöjade SAS vd Rickard Gustafson på onsdagen när han under presskonferens förklarade att alla fack förutom det danska åtagit sig att gå med på nya besparingarna.
di.se
 

MarcusC

Medlem
DI älskar verkligen spekulera diskutera SAS framtid..... Men visst flygbranschen känns inte som den säkraste källan för investeringar.

Som sagt SAS har väl haft en lugn period....tyvärr verkar ju strejker och annat vara på gång igen......:(
 

Tjaeng

Medlem
Flygbranschen är bara så j*vla patetisk egentligen, ur ett större perspektiv. Har för mig att jag läste nån analys från CAPA där man räknat ut det ungefärliga sammanlagda marknadsvärdet på alla flygbolag i världen, utifrån de som redan är börsnoterade. Det visade sig att alla noterade flygbolag i världen tillsammans är värda runt 270 miljarder dollar, extrapolerat till alla onoterade uppskattades värdet till någonstans runt 500 miljarder. Att jämföras med att ExxonMobil ensamt är värderat till över 400 miljarder dollar. Apple närmar sig också den siffran.

10 miljarder kronor (inte dollar) räcker till att köpa SAS+Norwegian+Finnair till dagens aktiekurs. Walmart omsätter mer än så på ett enda dygn.
 
Last edited:
Toppen