Senaste nytt

Rykte angående extra avgifter på SAS på Dagens Industri

A

Aurora

Guest
Gjesp.
DI gjør det samme som alle andre, de lager en overskrift på manglende bekreftelse om at "nei, det kommer aldri til å skje". I grunn burde de jo lage flere overskrifter om at jorda en gang kanskje kommer til å gå under. Det finnes nemlig ingen som kan si "nei, det kommer aldri til å skje".

For meg er det selvfølgelig: gitt at utviklingen går mot at folk ikke vil betale for en fullprisbillett så må alle flygbolag til slutt ta mer og mer betalt for ekstratjenester. Men kanskje det bare er meg :D
 

Magnus_K

Medlem
Tror att många på detta forum är ganska positiva till att betala några hundralappar till för att slippa allt meck med massa extra avgifter hit och dit.
Inte för att slutsumman blir högre utan mer bara för att slippa allt meck och få en enkel quote från bolaget där allt ingår utan en massa om och men.
 

Homer

Medlem
Sänk priset på biljetter där det inte ingår baggage, de som vill flyga utan baggage ska inte heller behöva betala för det.
Det ska de som har status naturligtvis inte heller behöva.


De traditionella nätverksbolagen i Europa har ännu inte följt efter USA i någon större utsträckning.

inte?
AF/KLM/BA/IB det är väl 2/3 om man ser på storleken.
 

mha321

Medlem
Det är ju vi kunder som ber om det, så det är ju knappast förvånande att det tittas på av alla bolag.

Nästan alla väljer biljett utifrån lägsta *ingångspris*, utan att titta på vad som ingår. Sedan beklagar man sig över avgifterna i efterhand istället, utan att ha kollat om något bolag där det ingick var billigare totalt sätt.

Med det beteendet är det snarare ologiskt att inkludera någonting alls utöver stolen i de billigaste economy-biljetterna.

Sedan betyder ju inte det att det behöver bara avgifter i tex premium eller business. Och vi här inne borde ju egentligen inte klaga om bolagen istället tar chansen att göra det till en differentierande förmån för statuspassagerare, som man tex gjort i Usa.
 

oermen

Medlem
Jeg vil helst rejse med et selskab der har fri inchecket bagage af den simple grund at man så undgår de kaotiske tilstande der ofte er med folk der skal have plads til håndbagagen.
 

WF789

Medlem
Hva koster i grunnen innsjekket bagasje for selskapene?
Sitter med en følelse at det ofte er de som sjekker inn bagasje som sponser deler av flybilletten til de som drar med seg alt inn i kabinen.
 

Dr. Miles

Expert
Hva koster i grunnen innsjekket bagasje for selskapene?
Sitter med en følelse at det ofte er de som sjekker inn bagasje som sponser deler av flybilletten til de som drar med seg alt inn i kabinen.
Jag vet inte hur mycket incheckat bagage kostar för flygbolaget men jag kan komma på några fördelar med passagerare utan incheckat bagage:
  • Flygbolaget kan strunta i passageraren när han/hon inte dyker upp.
  • Snabbare lastning/avlastning av bagage
  • Snabbare hantering vid IrrOps.
  • Ingen risk att bagaget blir skadad eller försvunnet.
 
Toppen