Senaste nytt

Äventyrsresa - Februari - Var åka/göra?

bompa

Medlem
Hej

Vi upptäckte att vi kan ta 12 - 14 dagar ledigt
Är par på 30 år.

Vart skall man åka för äventyr?

Budget 50 000 SEK
 

emailsson

Medlem
Lite beroende på vad äventyrsresa är för er, men jag kan lätt säga att Virunga national park (Visit Virunga National Park - Official Tourism Site of Virunga National Park in the DRC) i DRC kvalar in på min topptrelista av upplevelser i livet. Vi flög in till Kigali (2011) med Rwandair från Nairobi, bussade upp till Gisenyi, vandrade över gränsen till Goma och tog kontakt med parkkontoret (mycket proffsiga) som i sin tur körde oss upp till parken i en Unimog. Där campade vi intill regnskogen (OpenStreetMap innan vi begav oss ut på gorillasafari. Ett par dagar senare så besteg vi den aktiva vulkanen Nyiragongo med sin lavasjö ett par stenkast ifrån gorillasafarin. Önskar att jag hade haft mer tid så att man kunde se mer av vad parken har att erbjuda, men det får bli till en annan gång. En mycket stor fördel är att man till stor del slipper andra turister.
 

johan_fbg

Medlem
+1 på bergsgorillor, jag såg de i Uganda men har lika mäktiga minnen.

Uganda är för övrigt ett intressant resmål med både gorillor, safari och andra spännande aktiviteter. Lake Bunyonyi var en häftig plats till exempel.
 

Matsson

Medlem
Dykning Borneo, Sipadan. Billigt nu efter några kidnappningar, mest kineser.
Äventyr med beväpnad trupp på dykbåten och utegångsförbud efter 23.
Var där i April, kan verkligen rekommenderas. Flyg till Tawau via KUL med Malaysian Airlines för 10500:-.Sedan buss/båt 2-3 timmar.
 

Bibinski

Medlem
Galapagos Islands hands down, det mest absurd-fantastiska äventyret du kommer att göra!
Här är en lista över djur som du kommer lära känna vid en resa dit:
Pingviner (I KNOW RIGHT!!!!)
Flamingos
Sälar
Sjölejon
Pelikaner
Blue footed boobies ( gotta love them boobies)
Sköldpaddor (såväl enorma landsköldpaddor som under vatten)
Hammarhaj
Valhaj
Galapagoshaj
Muränor
OSV.. ÅK!

PS var där i februari 2014 och det är inte den bästa säsongen för att se just valhajar men i princip allt annat kommer du att uppleva och vädret var fantastiskt. Glömde nämna de många Iguanorna som hänger på lavaklipporna och de enorma djävulsrockorna ...
 
Toppen