Senaste nytt

United serverar champange i plastmugg

en bekant åker till NYC idag från ARN med UA. Gissa om han blidde lite förvånad när han fick sitt bubbel i en coca-cola plastmugg ;)

image.jpg
 

Jonas C

Medlem
Sen är det ju inte Champagne de serverar på marken, utan mousserande… För övrigt är det öppen bar på marken, så man kan beställa en G&T om man hellre känner för det.
 

FF#1

Medlem
Det är tydligen amerikamska luftfartsmyndigheterna som rekommenderar (eller kräver) att plastglas ska användas på marken.
Verkar som att vissa bolag övertolkar det och använder plastglas rakt igenom även i premium kabin även i luften.
 

AABack2ARN

Medlem
Det är absolut plastglas så länge man står på backen. Har dock aldrig fått bubblet i cola-glass utan det brukar vara plastglas på fot...
 

Paby

Medlem
Har också fått det i colaglas på backen men när man kommer upp i luften så blir det riktiga glas. Precis som FF#1 säger så är det "myndighetsrekommendation" med plast på backen.
 

AABack2ARN

Medlem
Undrar egentligen varför? Skulle jag spekulera lite kanske platsglas inte räknas som den typen av material som måste plockas bort innan start och landning till skillnad från glas, porslin etc. Så om det blir bråttom att få iväg planet kan man helt enkelt låta passagerarna ha kvar sitt platsglas i handen...?
 

mha321

Medlem
Har aldrig varit med om att man inte fått sitta med plastglaset kvar i handen vid takeoff, så det låter som en rimlig förklaring.
 

jth

Medlem
Har aldrig varit med om att man inte fått sitta med plastglaset kvar i handen vid takeoff, så det låter som en rimlig förklaring.

Ja, den förklaringen fick jag av en värdinna en gång. Om de serverar i glas på marken MÅSTE allt samlas in och stuvas innan takeoff (eller tom innan push-back om man ska vara petig) men plastglas så går det bra att passagerarna sitter och smuttar på drinken även när man lämnat gate.
 
Toppen