johan_fbg
Medlem
Äntligen publicerar jag min första reserapport. Sommarresa till de sydöstra delstaterna i USA under juli 2014. Bokningen bestod dels av motorsågstricket SAW-IAD och dels en PromoAwards biljett IAD-CPH vilket innebär positioneringsflyg med några extra dagar i Istanbul.
DEL 1 (GOT-ARN-IST//SAW-LGW//LHR-IAD)
*UPPDATERAD* DEL 2 (Roadtrip)
SJ2000 1:a klass Göteborg C - Stockholm C - Arlanda C
Avgång 11:35
Ankomst 15:41
Vagn 1
Var sent ute och hittade inte några bra biljetter till Istanbul från Göteborg. Ett smidigt alternativ var däremot att ta tåget till Arlanda med ett snabbt byte på Stockholm C. Deras trerättersmeny passade bra som lunch och kompenserade att jag inte hade tillgång till lounge på Arlanda.
Kallrökt lax med pepparotsfärskost
Biff á la Lindström med persiljesmör och råstekt potatis
Citron- och hallonmousse
Dryck: St Eriks India Pale Ale
Stockholm - Istanbul (bokad som stopover till Sarajevo, 15FEB2015)
12JUL2014
Boeing 737-800
Turkish Airlines 1796 ekonomi
Avresa 17:25
Ankomst 21:45
Tyvärr bara en ölbild från flighten men den var helt ok för att vara ekonomi.
Hade bokat transfer från Istanbul Ataturk Airport till hotellet, Radisson Blu Pera. Hittade Efendi Travel (www.ataturkairporttransfer.com) som tog €25, hotellet ville ha €70 +18% VAT för samma service. Var en ren och snygg Mercedes Vito som stod och väntade på flygplatsen och färden kändes säker och chauffören var professionell om än inte 100% säker på engelska.
Radisson Blu Pera
Genom en BRG-claim lyckades jag boka hotellet €89 inklusive frukost vilket var mycket prisvärt då hotellet hade ett bra läge och bra kvalité för ett Radisson Blu. Lyckades inte fota något på rummet förutom välkomstgåvan i form av nötter och vin. Blev även uppgraderad till ett litet större rum men ingen utsikt över Gyllene hornet tyvärr. Hotellet hade även ett eget SPA där gäster har fri tillgång. Gym, pool, jacuzzi, bastu, ångbastu och ett litet hamam var skönt att avsluta på efter långa dagar på stan.
Välkomstgåvan på hotellrummet.
En cruise på Bosporen var en höjdare.
Hotellet låg i området Pera med flera trevliga barer/restauranger. Här sågs även VM-finalen i fotboll.
Nere i underjorden vid Basilika Cisternen, en enorm cistern från 500-talet som befinner sig under marken i närheten av Hagia Sophia.
Ett besök på Suleymaniye Hamam.
Frukostrestaurangen, det var sällan fullsatt.
Frukosten på Radisson Blu Pera hade ett stort utbud av varma och kalla alternativ. Plus kockar som tillagade pannkakor och övriga klassiska äggrätter.
Uber stod för transporten mellan hotellet och Istanbul SAW. Rallykalle satt bakom ratten men trafiken var ganska lugn. 43 km / 55 minuter för 500:-
Istanbul Sabiha Gokcen International Airport
LGM CIP Lounge
Mina förväntningar på flygplatsen och loungen var ganska låga men fick en positiv överraskning. Det var en enkel lounge men hade allt man behövde för att slå ihjäl lite tid. Soffor, stor utbud av tilltugg, mackor, lite varma rätter och relativt mycket att dricka.
Istanbul (SAW) - London (LGW)
15JUL2014
Turkish Airlines 1963 business
Boeing 737-800
Avresa 11:20
Ankomst beräknad 13:25, landade 13:53
Blockerat mittsäte och gardin mellan business och ekonomi. Vid landning på LGW flög gardinen fram och var nära att träffa pax bakom mig.
Pre-flight drink.
Kyckling och ceasarsallad med kronärtskocka, ostar, fylld aubergine och någon curdbaserad kaka. Ostarna och kycklingen smakade mycket bra.
Champagnen som serverades var Heidsieck & Co Monopole Blue Top. Inget som fick mig att trilla av stolen men hej - det var ju i alla fall champagne!
Rigatoni till huvudrätt, inget jag rekommenderar då den var alldeles för blaskig.
De grillade lammracksen med bulgur och örtsmör var däremot riktigt goda.
I London var det lite stressigt. Hade endast 2 timmar och 55 minuter på mig mellan landning på LGW och avresa från LHR och flighten från SAW var dessutom 30 minuter försenad. Genom prestigeairportcars.co.uk hade jag förbokat taxi - som inte stod och väntade på mig vid ankomsthallen! Till råga på allt svarade varken föraren eller numret till företagets växel. Efter 15 svettiga minuter dök en lite chaufför upp och ursäktade sig med att vindrutetorkaren gått sönder..? Hur som helst, trafiken flöt på den här sommareftermiddagen och jag var framme på LHR Terminal 2 efter endast 30 minuter. Ankomsthallen och säkerhetskontrollen var helt tom och jag hann till och med besöka Uniteds lounge.
United Club Lounge
Hade extremt ont om tid men efter en lång taxifärd i Istanbul, 4 timmar i luften och en ännu svettigare taxiresa mellan LGW-LHR hade jag stort behov av en dusch. Det var mitt första besök på en lounge med duschmöjlighet och jag var imponerad av servicen. Allt man kunde tänka sig behövas fanns tillgängligt och jag fick min skjorta struken medan jag duschade. Efter duschen hann jag även passera den ganska stora baren och beställa en öl innan avfärd.
London (LHR) - Washington DC Dulles International Airport (IAD)
15JUL2015
United Airlines UA 925 business
Boeing 777 | Säte 7B
Avresa 16:20
Ankomst beräknad 19:35, landade 19:46
Hade "SSSS" på mitt boardingpass vilket innebar att jag fick svara på några frågor och visa upp mitt handbagage innan boarding. Fick därför boarda lite senare än planerat. Förutom detta fungerade den priviligerade boardingturordningen utmärkt.
Placeringen av stolarna är placerade med ryggarna mot varandra vilket resulterar i att flera passagerare flyger baklänges. Jag satt i ett sådant baksäte men det var bara vid start och landning som det var annorlunda - uppe i luften märktes ingen skillnad. Tror nästan att jag föredrar att flyga baklänges. Enda negativa med stolen (7B) var att det var aningen nära galley vilket genererade lite ljud och rörelse från arbetande besättning. Besättningen var förresten super, tillmötesgående och lagom trevliga.
En tillräckligt stor skärm för mig. Kan inte komma ihåg att jag använda IFE-systemet, hade med egen iPad med filmer/serier.
Pre-flight drink, de Venoge Cordon Bleu Sélect Brut NV Champagne
Tror jag fick en annan champagne till snacksen, kan varit Nicolas Gueusquin Premier Cru. Den smakade i alla fall annorlunda - bättre.
Den kalla tonfisken med wasabimajonäs var en riktigt bra start på en bra måltid. Salladen hade tomater, kalamataoliver, krutonger och en krämig (spilld) dressing.
Oxfilé, rödvinssås, kantareller, potatis, broccoli och morötter. Uppläggningen gör inte måltiden rättvisa, det var faktiskt riktigt gott. Mer champagne.
Ost, vindruvor, kex och ett glas Château Argadens 2009 Bordeaux Supérieur.
Efter jag fått alternativen för topping till glassen upplästa fick jag även alternativet "or everything?". Svårt val - jag var ju på väg till United States of America. More is more.
Det var del 1 av resan. Hoppas snart kunna publicera lite bilder från:
Virginia
North Carolina
South Carolina
Georgia
Alabama
Mississippi
Tennessee
West Virginia
Samt hemresan:
Washington DC Dulles International Airport (IAD) - Paris (CDG)
29JUL2014
Air France 39 business
Airbus A380 | Stol 60K
Avresa 16:15
Ankomst 05:45
Paris (CDG) - Köpenhamn (CPH)
30JUL2014
Air France 1750 business
Airbus A318 | Stol: 2C
Avresa 07:15
Ankomst beräknad 09:05, landade 08:56
DEL 1 (GOT-ARN-IST//SAW-LGW//LHR-IAD)
*UPPDATERAD* DEL 2 (Roadtrip)
SJ2000 1:a klass Göteborg C - Stockholm C - Arlanda C
Avgång 11:35
Ankomst 15:41
Vagn 1
Var sent ute och hittade inte några bra biljetter till Istanbul från Göteborg. Ett smidigt alternativ var däremot att ta tåget till Arlanda med ett snabbt byte på Stockholm C. Deras trerättersmeny passade bra som lunch och kompenserade att jag inte hade tillgång till lounge på Arlanda.
Kallrökt lax med pepparotsfärskost
Biff á la Lindström med persiljesmör och råstekt potatis
Citron- och hallonmousse
Dryck: St Eriks India Pale Ale
Stockholm - Istanbul (bokad som stopover till Sarajevo, 15FEB2015)
12JUL2014
Boeing 737-800
Turkish Airlines 1796 ekonomi
Avresa 17:25
Ankomst 21:45
Tyvärr bara en ölbild från flighten men den var helt ok för att vara ekonomi.
Hade bokat transfer från Istanbul Ataturk Airport till hotellet, Radisson Blu Pera. Hittade Efendi Travel (www.ataturkairporttransfer.com) som tog €25, hotellet ville ha €70 +18% VAT för samma service. Var en ren och snygg Mercedes Vito som stod och väntade på flygplatsen och färden kändes säker och chauffören var professionell om än inte 100% säker på engelska.
Radisson Blu Pera
Genom en BRG-claim lyckades jag boka hotellet €89 inklusive frukost vilket var mycket prisvärt då hotellet hade ett bra läge och bra kvalité för ett Radisson Blu. Lyckades inte fota något på rummet förutom välkomstgåvan i form av nötter och vin. Blev även uppgraderad till ett litet större rum men ingen utsikt över Gyllene hornet tyvärr. Hotellet hade även ett eget SPA där gäster har fri tillgång. Gym, pool, jacuzzi, bastu, ångbastu och ett litet hamam var skönt att avsluta på efter långa dagar på stan.
Välkomstgåvan på hotellrummet.
En cruise på Bosporen var en höjdare.
Hotellet låg i området Pera med flera trevliga barer/restauranger. Här sågs även VM-finalen i fotboll.
Nere i underjorden vid Basilika Cisternen, en enorm cistern från 500-talet som befinner sig under marken i närheten av Hagia Sophia.
Ett besök på Suleymaniye Hamam.
Frukostrestaurangen, det var sällan fullsatt.
Frukosten på Radisson Blu Pera hade ett stort utbud av varma och kalla alternativ. Plus kockar som tillagade pannkakor och övriga klassiska äggrätter.
Uber stod för transporten mellan hotellet och Istanbul SAW. Rallykalle satt bakom ratten men trafiken var ganska lugn. 43 km / 55 minuter för 500:-
Istanbul Sabiha Gokcen International Airport
LGM CIP Lounge
Mina förväntningar på flygplatsen och loungen var ganska låga men fick en positiv överraskning. Det var en enkel lounge men hade allt man behövde för att slå ihjäl lite tid. Soffor, stor utbud av tilltugg, mackor, lite varma rätter och relativt mycket att dricka.
Istanbul (SAW) - London (LGW)
15JUL2014
Turkish Airlines 1963 business
Boeing 737-800
Avresa 11:20
Ankomst beräknad 13:25, landade 13:53
Blockerat mittsäte och gardin mellan business och ekonomi. Vid landning på LGW flög gardinen fram och var nära att träffa pax bakom mig.
Pre-flight drink.
Kyckling och ceasarsallad med kronärtskocka, ostar, fylld aubergine och någon curdbaserad kaka. Ostarna och kycklingen smakade mycket bra.
Champagnen som serverades var Heidsieck & Co Monopole Blue Top. Inget som fick mig att trilla av stolen men hej - det var ju i alla fall champagne!
Rigatoni till huvudrätt, inget jag rekommenderar då den var alldeles för blaskig.
De grillade lammracksen med bulgur och örtsmör var däremot riktigt goda.
I London var det lite stressigt. Hade endast 2 timmar och 55 minuter på mig mellan landning på LGW och avresa från LHR och flighten från SAW var dessutom 30 minuter försenad. Genom prestigeairportcars.co.uk hade jag förbokat taxi - som inte stod och väntade på mig vid ankomsthallen! Till råga på allt svarade varken föraren eller numret till företagets växel. Efter 15 svettiga minuter dök en lite chaufför upp och ursäktade sig med att vindrutetorkaren gått sönder..? Hur som helst, trafiken flöt på den här sommareftermiddagen och jag var framme på LHR Terminal 2 efter endast 30 minuter. Ankomsthallen och säkerhetskontrollen var helt tom och jag hann till och med besöka Uniteds lounge.
United Club Lounge
Hade extremt ont om tid men efter en lång taxifärd i Istanbul, 4 timmar i luften och en ännu svettigare taxiresa mellan LGW-LHR hade jag stort behov av en dusch. Det var mitt första besök på en lounge med duschmöjlighet och jag var imponerad av servicen. Allt man kunde tänka sig behövas fanns tillgängligt och jag fick min skjorta struken medan jag duschade. Efter duschen hann jag även passera den ganska stora baren och beställa en öl innan avfärd.
London (LHR) - Washington DC Dulles International Airport (IAD)
15JUL2015
United Airlines UA 925 business
Boeing 777 | Säte 7B
Avresa 16:20
Ankomst beräknad 19:35, landade 19:46
Hade "SSSS" på mitt boardingpass vilket innebar att jag fick svara på några frågor och visa upp mitt handbagage innan boarding. Fick därför boarda lite senare än planerat. Förutom detta fungerade den priviligerade boardingturordningen utmärkt.
Placeringen av stolarna är placerade med ryggarna mot varandra vilket resulterar i att flera passagerare flyger baklänges. Jag satt i ett sådant baksäte men det var bara vid start och landning som det var annorlunda - uppe i luften märktes ingen skillnad. Tror nästan att jag föredrar att flyga baklänges. Enda negativa med stolen (7B) var att det var aningen nära galley vilket genererade lite ljud och rörelse från arbetande besättning. Besättningen var förresten super, tillmötesgående och lagom trevliga.
En tillräckligt stor skärm för mig. Kan inte komma ihåg att jag använda IFE-systemet, hade med egen iPad med filmer/serier.
Pre-flight drink, de Venoge Cordon Bleu Sélect Brut NV Champagne
Tror jag fick en annan champagne till snacksen, kan varit Nicolas Gueusquin Premier Cru. Den smakade i alla fall annorlunda - bättre.
Den kalla tonfisken med wasabimajonäs var en riktigt bra start på en bra måltid. Salladen hade tomater, kalamataoliver, krutonger och en krämig (spilld) dressing.
Oxfilé, rödvinssås, kantareller, potatis, broccoli och morötter. Uppläggningen gör inte måltiden rättvisa, det var faktiskt riktigt gott. Mer champagne.
Ost, vindruvor, kex och ett glas Château Argadens 2009 Bordeaux Supérieur.
Efter jag fått alternativen för topping till glassen upplästa fick jag även alternativet "or everything?". Svårt val - jag var ju på väg till United States of America. More is more.
Det var del 1 av resan. Hoppas snart kunna publicera lite bilder från:
Virginia
North Carolina
South Carolina
Georgia
Alabama
Mississippi
Tennessee
West Virginia
Samt hemresan:
Washington DC Dulles International Airport (IAD) - Paris (CDG)
29JUL2014
Air France 39 business
Airbus A380 | Stol 60K
Avresa 16:15
Ankomst 05:45
Paris (CDG) - Köpenhamn (CPH)
30JUL2014
Air France 1750 business
Airbus A318 | Stol: 2C
Avresa 07:15
Ankomst beräknad 09:05, landade 08:56
Last edited: