Senaste nytt

Austrian och Tyrolean blir gemensamt bolag

Jacob

Medlem
I april 2015 kommer de två bolagen bli ett vilket innebär att alla flight operations flyttas till Austrian Airlines. 3200 flight attendants och 150 station employees flyttas också över från Tyrolean till Austrian.

“We consider this merger as a sign of conciliation and as a starting point for a new Austrian Airlines as well. The new Austrian unites the company under a common roof housing a regional and intercontinental airline. And it is going to fly higher and farther,” says Austrian Airlines CEO Jaan Albrecht.
 

Senator

Moderator
Baserat på den följetong som har pågått inom Austrian koncernen, är detta en bolagsjuridisk, finansiell, varumärkesbyggande samt personalpolitisk åtgärd är min amatörbedömning.

Negotiating Partners Reach Framework Agreement

Min uppfattning av följetongen kan summeras så här:
1. Austrian koncern behövde omförhandla villkor för de anställda, särskilt de anställda som arbetade inom flygbolaget Austrian som också är moderbolaget inom koncernstrukturen. Austrian är ett AG (aktiebolag)
2. Det blev en "nein" på det.
3. Som konsekvens av detta, flyttades all produktion till dotterbolaget Tyrolean (VO) som är ett GmbH eller LLC på engelska (med andra ord, reglerars på annat sätt) som redan hade förhandlat andra villkor. En majoritet (delvis motvilligt) av anställda följde med
4. Ett antal rättsprocesser startas både i Österrike men också i EU-domstolen då den arbetsrättsliga kärnfrågan anses principiellt viktig från båda parter
5. Nåt domslut kom i höstas (minns inte vad utfallet var, men ni kan läsa mer under) kom båda parter ur skyttegraven och har nu tagit ett steg att jobba framöver

After-Effects of Collective Wage Agreement: European Court of Justice Upholds Opinion of Advocate General

Summasummarum... En soppa, men det visar åter hur svårt det är att driva ett legacy bolag med så många intressen som inte alltid bara handlar om att driva ett flygbolag.

Det här har 0% praktisk betydelse för oss härinne. Vår relation har alltid varit Austrian Airlines som har lagt ut flygningar till ett dotterbolag..
 
Toppen