Senaste nytt

Trafiksiffror SAS november 2014?

varva77

Medlem
Något som vet vad som hände med dem? Skulle ju redovisats i fredags, IT strul igen kanske, de blev ju försenade förra månaden också men då skickade de ju åtminstone ut ett pressmed...
 

Nystrom

Medlem
Kan ju vara lite spännande! Förra månaden redovisades en initial positiv yield och vi får hoppas att den trenden håller i sig. Passagerarsiffrorna är mindre intressanta, det är vad man tjänar/förlorar per stol som är intressant.
Att SAS hade +1% yield och Norwegian -11% säger mer än hur många fler passagerare som flög
 

Jacob

Medlem
Fortsatt stabil trafikutveckling för SAS under november
SAS » Traffic figures, 9 dec 2014 10:01 by SAS
SAS positiva trafikutveckling fortsatte under november och totalt 2,2 miljoner passagerare reste med SAS, en ökning med 2,3%.

SAS totala trafik ökade med 0,2% under november. Störst var trafikökningen på de intraskandinaviska linjerna med en växt på nära 10%. SAS minskade den totala kapaciteten under november med 3,7%, vilket är i linje med vad som meddelats tidigare. Samtidigt ökade kabinfaktorn, jämfört med föregående år, för åttonde månaden i rad och uppgick till 70,7%.

– SAS trafikutveckling visar tydligt att investeringarna vi gör i vårt produkterbjudande och vår kvalitet ger resultat. SAS punktlighet under november var över 92%. Prispressen under året visar dock vikten av att SAS fortsätter att förbättra effektiviteten, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den valutajusterade yielden under oktober (rapporteras med en månads fördröjning) var 2,9% lägre än föregående år medan PASK* steg med 0,2%, som förväntat. Under november förväntas en positiv förändring av den valutajusterade PASK jämfört med föregående.

* PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med reguljär ASK.
 
Toppen