Senaste nytt

Hur är det att bo/leva/jobba i Singapore?

m10

Medlem
(Kanske inte 100% på topic, men å andra sidan finns det väl inget som definierar hur lång en resa får/bör/ska vara…?)

Bakgrund: Har fått erbjudande om relocation till Singapore. Aldrig varit där. Känner inte en käft.

Förutsättningar: Jobb som varumärkeskonsult-ish på nystartat bolag med god uppbackning. Ingen familj. Gjort "med-två-resväskor-till-boende-i-nytt-land"-grejen två gånger tidigare; Shanghai och Tokyo. Anpassar mig lätt.

Frågor: Någon som bott i Singapore? Någon som "hört hur det är" att bo där? Allmänna pros & cons med staden/landet? Bra resmål i närheten för helgturer?

Alla tips/åsikter/insikter välkomna!
 
Last edited:

Joggi

Medlem
Var utbytesstudent i Singapore för fem år sedan och jag älskade det. Enkel stad att bo i, bra klimat och i princip hela Sydostasien bakom knuten för äventyr. Var man inte ute och reste på helgen så var man antingen på Sentosa för beachvolley och party eller ute med wakeboardklubben :)
 
  • Gilla
Reactions: m10

johhenrik

Medlem
Jag har aldrig bott i Singapore och inte varit där på många år, men jag var där på ett projekt för många år sen och uppskattade verkligen landet. De jag jobbade med brukade ofta resa iväg på helgerna upp till KL eller Vietnam, Thailand osv. Finns ju rätt många schyssta resmål inom några timmars flyg.

Det är ju en ganska dyr stad, så se till att du får ett bra paket. Är ju inget roligt tror jag att sitta där och inte ha råd att leva så att säga. :)

Det finns nog sämre ställen att bli erbjuden att flytta till, det kan man nog säga. ;)
 
  • Gilla
Reactions: m10

Dr. Miles

Expert
Jag antar att ditt företag tar hand om ditt boende men om inte, det är väldigt dyrt att hyra (egen) lägenhet i Singapore.
 

Patrick

Medlem
Jag har bott i Singapore som barn och arbetat där som vuxen. Jag skulle lätt nappa på erbjdandet, men se till att få betalt boende. Det underbara med Singapore är att "allt funkar", man kan t.o.m. dricka kranvattnet. Allt finns, men mycket är dyrt. Mat i supermarkets kan lätt springa iväg då allt importeras.

Att köpa bil kostar som en lägenhet i Sverige. En Volvo XC60 med lite utrustning kostar lätt över 1.5Mkr, ska du stajla i en Ferrari 458 så kostar den dryga 7. Men med tanke på alla bilar som rullar råder det ingen brist på cash. ;)

Många som är med i Country Clubs, själv med i Tanglin Club, där kan man socialisera då de brukar arrangera många evenemang.

Din firma söker inte mer folk?

;)
 
  • Gilla
Reactions: m10
Go go go! Singapore er absolut et sted jeg gerne ville arbejde - regner med at man vender sig til varmen og fugtigheden...

Ps. Hvor ansøger man? :D
 

Jonas C

Medlem
Har flera vänner i Singapore, och det är en stad som jag gärna skulle vilja flytta till. Skulle inte rekommendera att köpa en bil i landet av skälet att det är på tok för dyrt, samt att man bara får äga bilen i 10 år innan den måste skrotas... Såvida man inte vill förnya sitt COE för en halvmiljon.
 

ESSA

Medlem
Jag har en bekant som jag lärde känna när jan bodde i Peking. Därefter har han bott i Japan innan familjen flyttade till Singapore.

Googla även efter andra bloggar. Mats blogg hittar du här: Mats in China

Kan rekommendera att ta kontakt med svenska handelskammaren för att få nyhetsmail. De har kanske aw-kvällar om du vill lära känna andra svenskar på plats. De har garanterat bra tips till dig.
 
  • Gilla
Reactions: m10
Toppen