Senaste nytt

När ändras prefixet för EuroBonus Diamond?

joemume

Medlem
Någon som vet när prefixet kommer ändras till EBD och när det kommer synas på manifest/bokning att man är Diamond?
Enligt Nils Lindhe på Eurobonus så är det en systembegränsning i Amadeus. Denna begränsning har Amadeus lovat fixa till April 2015. Det är den informationen som finns just nu.
 
Enligt Nils Lindhe på Eurobonus så är det en systembegränsning i Amadeus. Denna begränsning har Amadeus lovat fixa till April 2015. Det är den informationen som finns just nu.

Eftersom hela EB systemet var byggt utifrån exakt samma grunder som Amadeus (som SAS var delaktig i att utveckla en gång i tiden), Air Frace, Lufthansa och Iberia hade exakt samma system också. 4 status nivåer ansågs vara fullgott att täcka alla behov. Sas har heller inte ruckat på detta sen dag 1 egentligen förens nu i våras när man helt plötsligt skulle få in en 5e nivå. Kostnaden och antalet timmar det tog att ens uppdatera SAS egna system för denna nya nivå var lagom stora budgetar för nästan helt nya system i vissa delar av infrastrukturen. Detta är även en av anledningarna till att det dragit ut på tiden så fasligt att skapa mervärde i EBD statusen ute i verkligheten. Man kan helt enkelt inte aktivera nya förmåner utanför sina egna kanaler fullt ut.

Amadeus har ett rätt risigt trackrecord på implementation och tidplan, de är lite för stora nu för tiden...
Vi får väl se om de klarar sin egen deadline på April. Nils är för övrigt en riktigt vettig person, känner honom privat, det känns bra att ha honom på den här posten nu mer :)

Ps. min information kommer på inget sätt från nils för övrigt, det kommer till mig från djupare delar av organisationen ds.
 
April 2015??
Ett helt år alltså (om de nu håller den deadlinen!?)

Kanske SAS skulle ha fixat en back up plan innan de införde en (som det är nu) helt meningslös "extra" status. EBD är ju i realiteten bara en annan färg på guld kortet.

En idé kunde vara att man skrev in EBD i notes manuellt tills det blir fixat i Amadeus..? Eller nått i den stilen.
 
Toppen