Personligen tyckte jag mycket om Premium Terminal-konceptet i den gamla flygplatsen i Doha. Loungerna (både First och Business) var stora och rymliga. I First var det bordsservering med à la carte, medan det fanns ett antal food outlets i businessloungen: två vanliga restauranger med bord, dock självservering från antingen en västerländsk eller en arabisk buffé, samt en italiensk grillad smörgås-outlet med sallader.
I den nya businessloungen i den nya flygplatsen i Doha är det värre med maten. Har inte sett First loungen, men tror att den ej ännu har öppnat. Businessloungen i sig är fräscht designad i två plan. På det övre planet av loungen finns det en restaurang med bord och självservering. Buffén har blandade Mellersta Östern- och västerländska rätter. Utbudet är mycket, mycket reducerat jämfört med tidigare. Loungen är underdimensionerad för passagerarutbudet. Jag antar att QR inte räknade med alla One World-status-kort-innehavare, när de designade loungen. Hur som helst: under peakperioderna vid midnatt och på morgonen är loungen smockfull och restaurangen direkt snuskig med tomma fat överallt och solkig buffé, där det mesta är slut. En ytterligare väldigt stor besvikelse är den grillade smörgåsstationen som finns kvar i den nya loungen. Utbudet på bröd har krympts till bara två sorters bröd. För det mesta finns exempelvis inte ciabattabröd (i en ”italiensk” smörgåsoutlet!), och det finns ett mycket litet urval av pålägg. När jag har varit där (vid fem tillfällen den senaste månaden) har det bara funnits en sorts ost – en jättestor skillnad mot hur det var förut i den gamla Premiumterminalen.
Det största problemet är internetuppkopplingen. Den nya loungen har inget eget WiFi-nätverk utan man får använda det fria nätet som finns på hela den nya flygplatsen – som p.g.a. belastningen naturligtvis är extremt långsamt. Det går helt enkelt inte att arbeta i loungen om man inte kopplar upp sig via sin egen telefon. En extrem försämring med andra ord. Den gamla loungen hade ett eget nätverk med OK hastighet.
Slutsats: den nya loungen är en jättebesvikelse – undvik i görligaste mån.
I den nya businessloungen i den nya flygplatsen i Doha är det värre med maten. Har inte sett First loungen, men tror att den ej ännu har öppnat. Businessloungen i sig är fräscht designad i två plan. På det övre planet av loungen finns det en restaurang med bord och självservering. Buffén har blandade Mellersta Östern- och västerländska rätter. Utbudet är mycket, mycket reducerat jämfört med tidigare. Loungen är underdimensionerad för passagerarutbudet. Jag antar att QR inte räknade med alla One World-status-kort-innehavare, när de designade loungen. Hur som helst: under peakperioderna vid midnatt och på morgonen är loungen smockfull och restaurangen direkt snuskig med tomma fat överallt och solkig buffé, där det mesta är slut. En ytterligare väldigt stor besvikelse är den grillade smörgåsstationen som finns kvar i den nya loungen. Utbudet på bröd har krympts till bara två sorters bröd. För det mesta finns exempelvis inte ciabattabröd (i en ”italiensk” smörgåsoutlet!), och det finns ett mycket litet urval av pålägg. När jag har varit där (vid fem tillfällen den senaste månaden) har det bara funnits en sorts ost – en jättestor skillnad mot hur det var förut i den gamla Premiumterminalen.
Det största problemet är internetuppkopplingen. Den nya loungen har inget eget WiFi-nätverk utan man får använda det fria nätet som finns på hela den nya flygplatsen – som p.g.a. belastningen naturligtvis är extremt långsamt. Det går helt enkelt inte att arbeta i loungen om man inte kopplar upp sig via sin egen telefon. En extrem försämring med andra ord. Den gamla loungen hade ett eget nätverk med OK hastighet.
Slutsats: den nya loungen är en jättebesvikelse – undvik i görligaste mån.