Senaste nytt

Flyg Manila - El nido?

TDahl

Ny medlem
Hej,

Någon som vet något vilka som flyger direkt från Manila till El nido och har någon erfarenhet av det?
Pris?
Hur ofta?

/TDahl
 
Airphillexpress, Philippine Airlines är väl några av bolagen som finns vad jag vet flyger dit. Det är väldigt fräscha plan dom använder och priserna brukar variera beroende på säsong från en 100 lapp till 1000 kr beroende på tid och dag.

Bör gå minst 3 flyg dit om dagen från Manila
 

Perra

Medlem
Jag flög Manila-El Nido med Island Transvoyager Inc (ITI) våren 2012. Vilket då var det enda bolag som flög denna sträcka. Alla andra bolag flyger till Puerto Princesa.
Det gick då att boka ITI om man hade boende bokat på specifika resort. Annars kunde man ställa sig på en väntelista och få svar 5 dagar innan avresa, Fanns 3 dagliga avgångar och vi betalade 6 760 PHP per person för one way.
 
Oh my bad, blandade ihop El nido med Puerto Princesa, allt ligger ju på samma ö så läste lite fel. Trodde du ville flyg och åka bil efter det.
 

Impendill

Medlem
ITI flyger Manila-El Nido. Numera behövs inget boende bokat utan det går att flyga ändå. Gjorde den resan i somras. Annars är det en fin men lång bussresa från Puerto till El Nido att se fram emot:)
 

Impendill

Medlem
Jag kan inte annat än att instämma. När jag var där för några år sedan var det ännu värre, nu är vägarna bättre än förr.

Om man har en egen chafför/van kan man be att de anpassar farten efter önskemål, men har man otur får man åka med en dåre som gör korstecken innan färden börjar..

Försök att hitta plats på flyget, de hade promotion när vi flög och det kostade 3000 php per person enkel väg.
 

Johan_G

Medlem
Flyg direkt om du kan, dom där transferbussfirmorna som specialiserar sig på att skjutsa turister mellan flygplatser och turistfällor i Filippinerna är det ju rätt mycket Lasse Kongo-varning på.
 

Krolls

Medlem
Som andra har sagt är det ITI som gäller till/från El Nido. Alternativet är flyg till Puerto Princessa och sedan vidare med bil. Men det är en lååång och otroligt skumpig väg.
Vi var där i januari, åkte bil från PP, men tog ITI tillbaka till Manila. Bra flyg (tar ca 50 pers), minimal privat flygplats i El Nido, separat terminal i Manila. Vi bodde på Miniloc Island och hade en fantastisk semester.
 
Toppen