Ystad
Medlem
Jag har nyligen upptäckt denna site och blivit medlem. Jag orkar inte läsa alla gjorda inlägg och ber er därför att ha överseende med om detta ämne redan berörs i annan tråd. Till mitt ämne:
Jag och min fru är nyss hemkomna efter en nöjesresa till Saigon/HCMC med AirFrance. Biljetterna var business class (bokade med FB poäng), CPH - SGN, via CDG. Saigon var fantastiskt men resan dit och hem upplevde jag som "sådär"; överfyllda flygplatser, loungerna på CDG stökiga med mediokert utbud av mat och dryck, planen fyllda till sista plats, kabinpersonalen stressad och till och med maten ombord var ganska slätstruken (trots att det alltså var AirFrance).
Som relativt nybliven avtalspensionär flyger jag inte särskilt mycket jämfört med när jag arbetade.
Har dock det senaste året flugit med, förutom AF, Icelandair och AirBaltic i business, samt med några andra bolag bakom skynket. Jag tycker att dessa erfarenheter alla pekar i samma riktning - nämligen att det var bättre förr...
Min bakgrund är den att jag på 80-talet, och framför allt på 90-talet, reste mycket i tjänsten - och alltid business (på den tiden var resereglementen ganska generösa. Detta var före lågprisflygen och 9/11 så på flygplatserna var det ganska behagligt och inget av allt detta köande o trängsel i pass- och säkerhetskontroller. I loungerna kom man bara in med C-biljett eller guldkort och ofta var utbudet av mat o dryck stort. Flygplanen var nästan aldrig fulla och framför skynket var det oftast mycket gott om plats - vid många tillfällen var jag ensam eller nästan ensam. Personalen hade tid att passa upp passagerarna.
Ett enkelt exempel: mellan ARN och CPH kunde man åka business och man serverades alltid två utsökta "smörrebröd" med champagne och sedan en likör till kaffet. Naturligtvis var det porslin, metallbestick och riktiga glas som gällde.
Jag kan lämna otaliga andra exempel på stort o smått - men jag stannar här.
Visst. Jag inser att jag beskriver ett modernt lyxproblem som det är lätt att le åt. Men jag tycker lite synd om er ungdomar som vill känna er lite "lyxiga" och åka business. Är det så "lyxigt" med trängsel o hets på flygplatsen, överfyllda lounger med nergrisade minibuffer, proppfulla plan med stressad personal, äta med plastbestick, champagne i plastmuggar och flygplansstolar som inte går att luta?
Någon som håller med? Var det inte bättre förr? Eller är det bara jag som gnäller?
Slutligen: ingen skugga över AirFrance. Nuförtiden är ni varken bättre eller sämre än andra att åka med - och förr var ni helt fantastiska, jag har åkt mycket med er och ångrar det absolut inte.
Jag och min fru är nyss hemkomna efter en nöjesresa till Saigon/HCMC med AirFrance. Biljetterna var business class (bokade med FB poäng), CPH - SGN, via CDG. Saigon var fantastiskt men resan dit och hem upplevde jag som "sådär"; överfyllda flygplatser, loungerna på CDG stökiga med mediokert utbud av mat och dryck, planen fyllda till sista plats, kabinpersonalen stressad och till och med maten ombord var ganska slätstruken (trots att det alltså var AirFrance).
Som relativt nybliven avtalspensionär flyger jag inte särskilt mycket jämfört med när jag arbetade.
Har dock det senaste året flugit med, förutom AF, Icelandair och AirBaltic i business, samt med några andra bolag bakom skynket. Jag tycker att dessa erfarenheter alla pekar i samma riktning - nämligen att det var bättre förr...
Min bakgrund är den att jag på 80-talet, och framför allt på 90-talet, reste mycket i tjänsten - och alltid business (på den tiden var resereglementen ganska generösa. Detta var före lågprisflygen och 9/11 så på flygplatserna var det ganska behagligt och inget av allt detta köande o trängsel i pass- och säkerhetskontroller. I loungerna kom man bara in med C-biljett eller guldkort och ofta var utbudet av mat o dryck stort. Flygplanen var nästan aldrig fulla och framför skynket var det oftast mycket gott om plats - vid många tillfällen var jag ensam eller nästan ensam. Personalen hade tid att passa upp passagerarna.
Ett enkelt exempel: mellan ARN och CPH kunde man åka business och man serverades alltid två utsökta "smörrebröd" med champagne och sedan en likör till kaffet. Naturligtvis var det porslin, metallbestick och riktiga glas som gällde.
Jag kan lämna otaliga andra exempel på stort o smått - men jag stannar här.
Visst. Jag inser att jag beskriver ett modernt lyxproblem som det är lätt att le åt. Men jag tycker lite synd om er ungdomar som vill känna er lite "lyxiga" och åka business. Är det så "lyxigt" med trängsel o hets på flygplatsen, överfyllda lounger med nergrisade minibuffer, proppfulla plan med stressad personal, äta med plastbestick, champagne i plastmuggar och flygplansstolar som inte går att luta?
Någon som håller med? Var det inte bättre förr? Eller är det bara jag som gnäller?
Slutligen: ingen skugga över AirFrance. Nuförtiden är ni varken bättre eller sämre än andra att åka med - och förr var ni helt fantastiska, jag har åkt mycket med er och ångrar det absolut inte.