Senaste nytt

Asiana Airlines, ett oseriöst flygbolag ur säkerhetsaspekt?

Dr. Miles

Expert
I augusti 2012 hade Asiana Airlines A330 flight incident när den flög över staden Matsue i västra Japan och 3 passagerare skadade sig.
Japans motsvarighet av Transportstyrelsen, Japan Transport Safety Board (JSTB) har nyligen publicerat rapporten om händelsen.

I rapporten skrev de att Asianas kapten och styrman flög in i åskmoln utan att ha väderradarn på och de märkte inte att väderradarn var avstängd. Flygplanet skakade kraftigt när kaptenen stängde av autopilot för att stabilisera planet

Rapporten från JSTB (engelska)
http://www.mlit.go.jp/jtsb/eng-air_report/HL8258.pdf


Asiana Airlines har också fått straff av koreanska myndigheter för incidenten på deras flight OZ603 från Seoul till Saipan i april 2014.
Kaptenen fortsatte att flyga till destinationen trots att kaptenen upptäckte att det var motorproblem på en av motorerna när de flög över Östkinesiska havet (mer än halvväg kvar till målet).

De fick 20 miljoner KRW böter, flygförbud på Seoul-Saipan under 7 dagars tid samt besättningarna fick 30 dagars flygförbud.

Incident: Asiana B763 near Fukuoka on Apr 19th 2014, engine problem, flight continued, crew suspended


I kombination med vad som har hänt på Boeing 777 i San Francisco, känns det inte som Asiana Airlines har bra säkerhetsrutiner.
 

NotRyan

Medlem
Och lägg till det Koreansk hierarki-ordning så känns det inte helt säkert, nej..

Service må vara hur bra som helst, men Asiana är ett bolag jag helt klart undviker numer..

Mvh
/NotRyan
 

Mikael64

Medlem
Det verkar inte finnas ett "säkert & seriöst" bolag i Korea... undviker både Asiana & Korean Air. Själv brukar jag ta ANA därborta, ett bolag som funkar kanon:)=
 
Toppen