Senaste nytt

Förslag på upplägg. Brisbane-Köpenhamn-Washington-Brisbane

ACervin

Medlem
1.Varifrån vill du börja din resa? Brisbane
2.Var är din destination? Köpenhamn och Washington
3.När vill/behöver du resa ut? 19/12-14 ±2 dgr
4.När vill/behöver du komma hem? Lämna CPH den 3/1-15, Lämna Washington den 9/1-15 ±1
5.Hur länge vill du vara borta?
6.Hur många personer som skall resa? 1
7.I vilken kabinklass?
▪ Economy
8.Med vilka flygbolag vill du flyga med? Guld på Qantas, Etihad, US Airways
9.Vad är din budget? (per person) 30 000
10. Vad är det viktigaste för dig?
▪ Kortare restid
▪ Antalet av poäng man kommer att tjäna
11. Vill du stanna annanstans utöver destinationen? Tillbaks i Brisbane den 11/1-15


Hur lägger man upp det här på bästa vis? Inte planerat som någon komfort resa utan mer brutal transport. Från Brisbane hem till Sverige över julen för att sedan följa äldsta dottern över till Washington som skall plugga där en termin. Efter några dagar i Washington tillbaks till Brisbane.

Söker jag på en multistop så verkar det som resan prisas som ett antal enkelbiljetter och även en ekonomibiljett närmar sig 30 000. En RTW biljett kanske?

Eller skall man helt enkelt ta sig över antlanten 2 ggr och göra det till en ToR.

Ytterligare att alternativ är att saxa 2 biljetter en Tor BNE-CPH (skall ju hem till påsken 2015 igen) och en ToR CPH-WAS-BNE med retur i mitten på juni 2015 för sommarvistelse i Sverige.

Förslag tages tacksam emot.
 

Dr. Miles

Expert
Eftersom du vill ha stopover i Köpenhamn och destination är Washington, skulle jag rekommendera dig att kontakta SAS i Australien.
De har inte publicerade fare till Washington (endast till Europa från Australien) men de kanske har icke publicerade pris, alternativt de har två End-on-End priser.

SAS Australia skrev:
Customer Contact Center 1300 727 707
Opening hours Mon - Fri
Closed for lunch 09.00 - 17.00 (Sydney time)
12.00 - 13.30

Sat, Sun and public holidays closed
 

pep

Medlem
Det er årets allerdyreste dage du rejser på!!?? Fredag før jul og lørdag efter nytår og helt hjem til BNE på en fredag......Det skal blive dyrt.
Men det er et uhyre spændende itinerary med mulighed for at prøve en masse. Smut til CPH med SQ næsten direkte (og deres Eco er jo "næsten business class") ! Dernæst med SK fra CPH til WAS direkte. Dernæst lidt eventyr hjem med 4 fly og tre forskellige selskaber (UA/AC/AC/QF): Jeg fandt dette hos Priceline (via hipmunk.com) for 5680 USD:


smidud.png
 

ACervin

Medlem
Tack för tips. pep ja det var så jag tänkte från början en RTW för att slippa åka tillbaks över atlanten. Men det drar iväg i pris. Skall jämföra med 2 st ToR. 1. BNE-CPH och 2. CPH-IAD.
 

ACervin

Medlem
2 stycken separata ToR verkar billigast ca 15 425 kronor med SQ till CPH och sedan CPH - IAD 7 187 SEK sammanlagt 22 612. Samma flyg bokat som en biljett med stopover i CPH kostar 26 733 (Momondo). Betydligt tråkigare med återresa över atlanten än att fortsätta runt klotet. Men som pep påpekar en dyr tid att åka på. Ca 15 000 kr är vad 120 000 poäng med USDM kostar för att åka i den spetsiga delen av flygplanet. Kanske helt enkelt skall försöka hitta award seats i C istället mellan BNE och CPH och sedan en separat biljett till Washington.

Ber om ursäkt om det mest blev jag själv som tänker högt
 

Nemo

Medlem
RTW *A kostar kring 30' SEK, har dock svårt att hitta lediga platser.
Dubbla RTW mha separata ToR blir istället
- ToR BNE-CPH THAI 19/12-öppen retur 1 år kostar 20'. Thai har fri stopover i BKK samt två till, öppet för kreativa lösningar?
- ToR CPH-IAD UA 3/1-5/6 kostar 7'
- ToR IAD-BNE Fiji Airways 9/1-5/6 kostar 13'
Flyger då BNE-CPH-IAD-BNE (jul/nyår) BNE-IAD-CPH (juni) CPH-BNE (före dec 2015) för 40'. Economy. UA samt Thai ger intjäning till EB. Fiji ger intjäning till Tabua Club, eller Qantas alt AA.
 
Toppen