Senaste nytt

Hur beräknar man poäng på flighter inom Star Alliance?

Bizniz4u

Medlem
Har Eurobonuskort och ska flyga till Dubai på tisdag. Hur räknar jag ut hur många poäng denna resa ger?
 

Attachments

  • Skärmavbild 2012-01-08 kl. 22.05.02.png
    Skärmavbild 2012-01-08 kl. 22.05.02.png
    77,8 KB · Visningar: 2 079

rob74

Medlem
Det brukar vara antalet miles avrundat uppåt till närmsta hundratal. Därefter avgör bokningsklassen huruvida det blir 25, 100 eller 200% poäng räknat på den summan.
Antal miles kan du få fram på t ex Great Circle Mapper.
 

Bizniz4u

Medlem
Valde den allra billigaste biljettalternativet denna gång och har ingen aning om vilken klass. Senast jag åkte med Turkish Airlines till Dubai fick jag 350+475 poäng och det var även det en billig biljett.
 

Roger J

Medlem
För att räkna ut basintjäningen på ett flygsegment tar du antalet miles och avrundar uppåt till närmaste jämnt hundratal. Använd Great Circle Mapper som en riktlinje. Mellan vissa destinationer kan det diffa något jämfört med den tabell SAS Eurobonus använder.
Detta tal är lika med det antal poäng du tjänar till Eurobonus om du reser på en normalprisbiljett i Economy Class. För "low economy" tar du talet x 0,25. För Business Class tar du talet x 2.
Som skrivits ovan är det i Economy Class viktigt att veta exakt vilken bokningsklass man har på varje segment så att man kan avgöra om man betalat "normalpris" (standardintjäning) eller "low economy" (25% intjäning). När du vet bokningsklassen kollar du på SAS hemsida, för Lufthansa flyg här:
http://www.sas.se/en/EuroBonus/Earn-points/airlines/Lufthansa/

Exempel:
Avståndet mellan Munchen (MUC) och Dubai (DXB) är 2839 miles. Detta avrundas till 2900 miles.
-Om du reser på normalpris i Economy Class får du alltså 2900 Eurobonuspoäng för den sträckan.
-Om du reser på "low economy" i Economy Class får du bara 25%, det vill säga 725 Eurobonuspoäng för den sträckan.


Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper
 
Last edited:

erc

Medlem
Lånar tråden då jag försöker avgöra hur många EB-poäng en kommande flygning (US ARN-(LH)-FRA-PHL tr) kan ge. Har bokningsbekräftelsenummer från US Airways (i formatet AxxNxx). Resan är betald med US Airways TFC vouchers. I bekräftelsemailen kan jag inte hitta bokningsklass och inloggad på US Airways "Manage flight" kan jag inte heller se någonting om bokningsklasser. Har specifika säten om det kan hjälpa. Någon som har ideér?
 

palmen

Moderator
Lättast tittar du lite på denna sida, man behöver dock veta vilken bokningsklass det är för att "exakt" kunna ge svar.
http://www.sas.se/eurobonus/tjana-poang/Flygbolag/

Du kan gå in på varje flygbolag och titta hur mycket % intjäning det är på olika klasser (200%, 100%, 25% exempel). Står det 150 så är det 25%, 600 är 100% osv. (Lufthansa worldwide routes http://www.sas.se/en/EuroBonus/Earn-points/airlines/Lufthansa/ )

Generellt brukar low economy vara 25%, economy 100%, business 200% av flugna miles. Detta varierar dock mellan olika bolag, och det är bokningsklassen som styr.

För att veta hur många miles det är så avrundar man uppåt till närmsta 100-tal (har jag för mig), info om hur många miles det är kan man se på följande sida
Great Circle Mapper
För din resa skulle det se ut så här
http://www.gcmap.com/mapui?P=ARN-FRA-PHL&MS=bm
800 miles för ARN-FRA
4000 miles FRA-PHL

Om jag har något fel får ni gärna rätta mig, är inte helt 100 på detta själv.
 
Last edited:

Bizniz4u

Medlem
Så här ser det ut på sammanställningen. Verkar ha fått alldeles för lite poäng. Nedresan gick från Stockholm - Zurich - Munchen - Dubai. Hemresan Dubai -Zurich - Stockholm. Kan det vara så att returresan släpar efter och kommer att synas lite senare?


Aktiviteter på kontot
Datum Aktivitet
10 Jan 2012 Munich - DubaiLH 0638 L Economy Discounted
Baspoäng 725 0

10 Jan 2012 Zürich - MunichLH 2373 L Economy Discounted
Baspoäng 150 0
 
Toppen