Senaste nytt

Äventyrsresa i Business Class?

Satt och snickrade lite nu på kvällen. Kanske kan ge lite inspiration till någon.
Observera att resan börjar i Kairo men dit kan man flyga T/R med till exempel OS för ca 3.400 SEK.

Uppbyggt på följande resor:

1. Kairo - Abu Dhabi - Bangkok - Abu Dhabi - Kairo
Miles: 9.120
Flygbolag: Etihad

Intjäning:
* Air Berlin Topbonus - 130%
* Etihad Guest - 130%
* American Airlines AAdvantage: 125%

Stopover: Ja, det är möjligt att ta stopover i Abu Dhabi utan extra kostnad.

Kostnad: 6.800 SEK

Cai-bkk.png


2. Bangkok - Nairobi - Johannesburg - Nairobi - Bangkok
Miles: 12.590
Flygbolag: Kenya Airways

Intjäning:
* Delta Skymiles: 150%
* Flying Blue: 125%

Stopover: Inte möjligt att ta stopover i Nairobi utan att priset går upp ett par tusen. Det är dock möjligt att få till ett kortare stopp för att utforska staden under dagen, ankomst 06.05 och avgång mot JNB 20.35.

Kostnad: 12.700 SEK

Kenya BKK-JNB.png


3. Johannesburg - Dubai - Sao Paulo - Buenos Aires - Rio de Janeiro - Dubai - Johannesburg
Miles: 25.206
Flygbolag: Emirates

Intjäning:
* Emirates Skywards: 25.000 Miles
* Alaska Mileage Plan: 31.250 Miles

Stopover: Ja, det är möjligt att ta stopover i Dubai och även i Rio de Janeiro utan kostnad. Det är även möjligt att få till ett stopp i Sao Paulo på 15-16 timmar om man väljer att flyga JNB-DXB-GRU och sedan sista benet med TAM A330 till EZE.

Kostnad: 19.800 SEK

JNB-EZE.png


Totalpris för alla flyg: 39.300 SEK


Så för att summera lite:

Ta en tripp till Kairo, spendera kanske 1 eller 2 dagar med att promenera runt och spana in pyramiderna och rid lite kameler. Ta sedan och hoppa på Etihad och flyg till Abu Dhabi. Planera in ett stopp på några dagar, varför inte i samband med Formula 1 eller något annat evenemang som kanske fångar dit intresse.

Efter du känner dig nöjd i Abu Dhabi åker du vidare lite lagom solbränd till Bangkok där du njuter av ett par varma härliga dagar (eller veckor, eller precis hur länge du känner för) innan du återigen sätter dig på planet och blir den första personen på BC.se (?) att testa Kenya Airways och deras Dreamliner.

Väl fram i Nairobi har du en hel dag att spendera. Vad man ska hitta på i Nairobi under 13-14 timmar kan pep med all säkerhet svara på. :)

När du gjort Nairobi under dagen hoppar du på Kenya Airways igen som flyger dig ned till Johannesburg där du hittar på något spännande under ett par dagar. Direkt från den stekheta savannen hoppar du sedan på EK:s fantastiska deal som först och främst flyger dig till Dubai där du tar en liten paus och checkar in på Burj Al Arab eller annat lyxhotell över natten.

Pigg och utvilad återvänder du sedan till flygplatsen i Dubai där en Boeing 777 med flera vackra flygvärdinnor står och väntar på att få pyssla om dig hela vägen under den 17-18 timmar långa flygresa som stundar innan du landar i Rio de Janeiro.

Här plockar du fram frommer's per omgående och prickar av Copacabana, Kristusstatyn och andra sevärdheter av bara farten. När du känner dig nöjd med Brasilien hoppar du på EK igen och avslutar med den sista biten ner till Buenos Aires.

När kamerans minneskort börjar sina och du känner att du upplevt allt som Buenos Aires med omnejd har att erbjuda så tycker jag du tar in på riktigt fint hotell sista natten innan hemresan och låter dig bli ompysslad, kanske på något hotell som erbjuder spabehandling?

EK tar dig sen tillbaka till Johannesburg där du kan välja om du vill att stanna ett par dagar eller om det nu är dags att bege sig tillbaka mot Thailand.

Åter i Thailand tycker jag du tar och besöker en fin ö och snorklar lite innan du till sist efter en lång och härlig semester återvänder till Kairo där du får spendera natten innan du åker hem med OS i ekonomiklass för att bota Business Class syndromet lite grann dagen efter.

O du, glöm inte reserapporten sen. :)


Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper
 
Last edited:

pep

Medlem
Andreas, jeg elsker dine virkeligt gode fund, sans for økonomi, fantasi, og smag for eventyr.
Nairobi: Bo på Welcome to United Kenya Club website i centrum (35 $ / nat) og gå rundt på shopping. Arboretet er lige her ved siden af på State House road. Simmers er 800 meter herfra. Det er stedet hvor man drikker øl, hører livebands, spiser nyama choma (grillet kød), og møder en masse spændende mennesker, inklusive meget farverige kvinder - hvoraf de fleste er i betalingsklassen....Afrika's puls, liv, fest, og farver er her. En taxi fra JKIA Airport til United Club er ca. 20 usd.
 

Stefan62

Medlem
Det här var ju nästan som en rese-rapport...

Jag skulle gärna göra en sådan resa när tiden medger.
 
Om man vill samla mer poäng hos BA eller AA så kan man använda den här dealen som också har ett mycket bra pris istället för att åka med Emirates. Fast du får lov att ta dig till CPT på egen hand då. ;-)

Ska ge ca 33.000 Avios och 840 TP utan status hos BA och cirka 44.000 Avios om du har guld.
Är dock lite osäker när det är QR codeshare AA på LHR-LAX så någon kanske kan bekräfta det.

QR.png
 
Last edited:

johhenrik

Medlem
Vill man hoppa över Kairo kan man ju kör ARN-IST-BKK i business med Turkish för c:a 11.500kr. Blir ungefär samma pris som OS till Kairo + Etihad till Bangkok.

Jag gillade att läsa denna. Precis som Stefan62 sa, det var nästan som en reserapport. :)
 

agehall

Medlem
Var i ligger problemet? Säkerheten? Har vänner som varit i Kairo nyligen och de tyckte det var helt ok.

Egypten (och Kairo framförallt) är ett av de absolut värsta länderna i Afrika. Alla försöker lura en och sko sig på din bekostnad. Jag kan inte på rak arm komma på något annat land i Afrika där man ljuger så medvetet för att blåsa en.

Därtill kommer säkerhetsaspekten.
 

Jockezona

Medlem
Blev nästan sugen på att boka CPT-LAX-CPT. Fina TP samt avios till BAEC och besök på vissa ställen man inte vart förut.
 
Toppen