Senaste nytt

Lufthansa 748i First Class, retur i Nya Business

MarcusC

Medlem
Får väl haka på trenden. Och fira inlägg 2000(detta blir väl 2001 ) med en reserapport.

Gjorde en snabbtripp till HKG för att bl a testa Boeings nytillskott och se om den kan matcha Airbus i kategorin stora plan. First ut med ett par trevliga timmar i FCL B. Därefter 2K i elva timmar. Hemresan på upper deck (kändes mindre lyxig) men ändå helt ok. Nya C stolen är ett lyft men samtidigt knappast marknadsledande.

Jag lägger in några bilder att börja med. Så fortsätter jag skriva lite kortfattat om upplevelserna inom närmsta dagarna

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Alltså denna tråden är ju lika frustrerande som att titta på ekivoka bilder när man satt med ett 28.8 modem, vänta, vänta, jag tror jag ser något, nej vänta, vänta...
 

MarcusC

Medlem
Sorry Sorry.

För mycket annat.

Men skall börja nu; GOT-FRA A320 samt Lufthansa First Class B gates

Till att börja med hade jag en ganska standard Lufthansa flight Gbg-Frankfurt. 1F. Händelsefattig flight punklig med korrekt LH service med tilltal enligt namn. Maten lika trist som vanlig på denna rutt. Men hade ändå inga större planer på att äta , bättre försöka orka äta hyfsat under mina 5+ timmar i någon first lounge.

Vid ankomst Frankfurt börjar det bli bra...parkering vid C gate (non schengen) ger buss in till terminalen. Trevlig gå nerför trapporna och mötas av en First Class skylt och en S klass 550. Synd vi inte parkerat löngre bort. Blir erbjuden att bli avsläppt vid Schengen B gaterna för att enkelt kunna gå till FCL B. Min plan var egentligen att först gå till FCL A, och sedan ta en sväng på FCT Terminalen. Men var hyggligt hungrig och valde av enkelhet FCL B, genom passkontroll och nära till Loungen. Dessutom gillar jag att B loungen har stora fönster ut mot plattan . Sedan Z piren byggdes ligger ju First Class terminalen bakom vilket inte ger samma "flygplatskänsla"(man ser inte flygplan/trafik på samma sätt iallafall) dessutom om ens flight inte går från B gate får man transfer till gate med bil.
Väl vid loungen tas jag emot och blir informerad att vara vid ingången ca 30min innan avgång för biltransfer till flyget. Inte speciellt mycket folk i loungen så börjar med en vilostil vid fönsterna och ett glas champagne. Servicen är bra, men kan tycka det trots relativt lite passagerar ibland dröjer något för länge innan man får sin beställning. Nåväl detta är ändå lounge deluxe, man mår som en kung och bara njuter. Efter lite Champagne är det hög tid för sen lunch/tidig middag. Går loss på plockmenyn först. Sedan en soppa följt av en klassiker, Scnitzel. Brasilien/Forbolls VM special meny i loungen med Brasilianska specialare, samt fotbollsmat som currywurst och burgare. Testar en Brahma öl till Scnitzeln. Tyvärr blir man mätt fort. Tar lite kaffe/dessert i vilostolen och njuter av eftermiddagsutsikten och diverse trafik till A/B gaterna. Ser SAS 737 a från Arlanda ankomma A18(typ) och tänker att man har det något bättre själv denna fredag eftermiddag med lyx i loungen, och en hörlig F resa på en ny flygplanstyp framför sig.

Flyttar över till en fåtölj för lite fotbolls VM (2storbilds tv i denna lounge) blir en capirinha och lite godis från godis"bordet".

Blir även en andra Capirinha, en kaffe med whisky till. Samt lite mer gott från desertmenyn. Vid 2130 börjar en hel del människor samlas vid ingången. Flera avgångar vid 22 tiden. Rio & Sao Paulo, Hong Kong. Vi är fem personer till HKG flighten..så det blir en mercabuss..lite tristare än S-klass transfer men ändå skönt bli körd direkt till gate. Härligt gå ut i sommarkvällen bredvid 748an ås stora motorer, ta några bilder sedan hissen upp till gaten. Vi boardar sist. Två av oss i bussen sitter i F (som är fullt) övriga var dels gäst till den andre F resenären, samt troligen resten HON i Business ?!

Fler bilder kommer. Samt nästa event 748i First.
 
Last edited:

sodaboy

Medlem
Mmmmmm....minns med vällust min LH F HKG-FRA i 748. Satt på 1K. En av de absolut bästa flighter jag haft. 380 i all ära med jag gillar 747/8 bättre. Mer flygplan och mindre fraktbuss så att säga....
 
Toppen