Senaste nytt

Kinesiskt underhåll av A340

agehall

Medlem
O....M....G....!

Det där får mig att bli seriöst orolig. Inte för att jag så gärna flyger med konstiga bolag, men om sådana där kärror flyger till EU så kan de ju trilla ner i huvudet på en varsomhelst!
 

fcl

Medlem
Vore trevligt men en länk till källan för detta och även vilket bolag det gäller. Hoppas att det inte var ett bolag som fraktar passagerare!

EDIT: När jag googlar hittar denna liknande historia som berör China Airlines från Taiwan och är 10 år gammal:
http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/1050033/

Har dock inte haft tid att jämföra för att se om det är samma historia. Vore bra att få den bekräftad innan vi spekulerar.

EDIT2: Googling på texten ger denna som har samma bilder som inlägget ovan: http://www.snopes.com/photos/airplane/airchina.asp Jag känner inte till siten snopes, men jag tycker det verkar vara en hoax!
 
Last edited:

Trox

Medlem
Att en pilot alls sätter sig i ett flygplan med den statusen på motorerna säger en del om säkerhetskulturen på det bolaget. Det är nog mest tur som gör att de håller sig i luften.
 

agehall

Medlem
Jag har också googlat lite mer och det känns helt klart som en hoax. Det är inget tvivel om att de där motorerna är riktiga etc, men storyn kring det hela låter lite för bra för att vara sann när man tittar runt. Hittar inte heller något på trovärdiga källor som avhearald.com som helt klart skulle ha med det om det vore sant.
 

agehall

Medlem
En flock fåglar skulle jag tro. Möjligen kraftigt hagel, men jag är tveksam till att det skulle orsaka så stor skada.
 
Toppen