Palazzi
Medlem
Som en reflektion till den eminenta tråden om världens alla MIchelinkrogar så startar jag nu en tråd om mindre syltor som visat sig överträffa alla förväntingar.
Även om Michelinguiden kan vara en god fingervisning om var du äter gott så finns det stora brister:
* Vissa typ av kök (främst det franska) primeras.
* Kontrollanterna har inte besökt alla lokala "syltor"
* Priserna är ofta höga (finns undantag)
* Resevering av bord kan behöva göras långt i förväg - få möjligheter till spontanbesök.
Jag vill sätta vissa riktlinjer för tråden:
1. Restaurangen/Krogen ska vara "värd en omväg". Bra mat finns det många restauranger som erbjuder - här talar vi om exeptionella, gastronomiska, upplevelser.
2. Maten i fokus. En halvdan restaurang med exeptionell utsikt kvalar inte in.
3. Priset ska vara modest - 200€ för en varmrätt går alltså bort. Givetvis gör man undantag om det allmänna prisläget i området är väldigt högt.
4. Om platsen ligger i en mindre by/stad, så ska man även nämna närmsta storstad. Detta för att läsaren ska kunna planera ett besök utifrån sitt resemönster.
Var gärna så utförlig som möjligt i dina beskrivningar. Har ni direkta utdrag ur menyer, alternativt bilder på maträtter, så får dessa gärna publiceras.
Med så många resdagar som utförs av businessclass medlemmar är risken stor att man passerat en kanonrestaurang med bara hundra meter. Tripadvisor i all ära, men oftast är recensionerna skrivna av turister (som rör sig i turiststråk). Mina bästa matupplevelser har ofta varit på helt otippade platser, rekommenderade av lokalbefolkningen.
Låt tipsen flöda!
Även om Michelinguiden kan vara en god fingervisning om var du äter gott så finns det stora brister:
* Vissa typ av kök (främst det franska) primeras.
* Kontrollanterna har inte besökt alla lokala "syltor"
* Priserna är ofta höga (finns undantag)
* Resevering av bord kan behöva göras långt i förväg - få möjligheter till spontanbesök.
Jag vill sätta vissa riktlinjer för tråden:
1. Restaurangen/Krogen ska vara "värd en omväg". Bra mat finns det många restauranger som erbjuder - här talar vi om exeptionella, gastronomiska, upplevelser.
2. Maten i fokus. En halvdan restaurang med exeptionell utsikt kvalar inte in.
3. Priset ska vara modest - 200€ för en varmrätt går alltså bort. Givetvis gör man undantag om det allmänna prisläget i området är väldigt högt.
4. Om platsen ligger i en mindre by/stad, så ska man även nämna närmsta storstad. Detta för att läsaren ska kunna planera ett besök utifrån sitt resemönster.
Var gärna så utförlig som möjligt i dina beskrivningar. Har ni direkta utdrag ur menyer, alternativt bilder på maträtter, så får dessa gärna publiceras.
Med så många resdagar som utförs av businessclass medlemmar är risken stor att man passerat en kanonrestaurang med bara hundra meter. Tripadvisor i all ära, men oftast är recensionerna skrivna av turister (som rör sig i turiststråk). Mina bästa matupplevelser har ofta varit på helt otippade platser, rekommenderade av lokalbefolkningen.
Låt tipsen flöda!