Senaste nytt

Förändring i SAS codesharesamarbete med Austrian och Aeroflot

Jacob

Medlem
I samband med sommartidtabellen har det skett två stora förändringar när det gäller SAS codeshare med andra flygbolag.

Den 30 mars avslutades samarbetet mellan SAS och Aeroflot på linjerna Köpenhamn/Stockholm/Oslo-Moskva. Både SAS och Aeroflot flyger från Stockholm och Köpenhamn till Moskva och kommer från detta datum inte längre sälja biljetter på varandras flygningar. Existerande bokningar påverkas dock inte.

Även på Austrian Airlines sker än förändring då SAS från den 30 mars inte längre kommer erbjuda point-to-point codeshare på Austrians flygningar från Köpenhamn, Stockholm och Oslo till Wien. Förändringen görs efter önskemål från Austrian. Övriga codesharelinjer kommer inte påverkas och inte heller existerande bokningar som gjordes före detta datum.
 
Man kan undra varför Austrian ville avsluta codeshare sammarbetet på ARN/CPH/OSL-VIE?
Wien är en härlig stad. Kanske vi får se SAS flyga till VIE i framtiden igen.
 

AABack2ARN

Medlem
Jag har för mig att för några år sedan kunde man enbart få SK-nummer på flygningarna mellan VIE-ARN/CPH/OSL om man fortsatte med en SK-operated flygning inrikes eller USA. Dvs det gick inte att boka enbart ARN-VIE-ARN med SK-nummer.

Därefter har man kunnat boka dessa sträckor och nu verkar de försvinna igen... Visst vi vet alla att codeshares (inom *A) är en tveksam affär men man undrar vad som händer bakom kulisserna...
 
Toppen